Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

6 lucruri pe care oamenii fericiti le fac DIFERIT de ceilalti

Ce ii face diferiti pe oamenii fericiti de oamenii tristi? Studiile stiintifice realizate de dr. Sonja Lyubomirksy de la Universitatea din Stanford semnaleaza mai multe diferente intre comportamentele oamenilor fericiti si restul persoanelor.

6 lucruri pe care oamenii fericiti le fac diferit:

1. AU CAPACITATEA DE A GENERA OPTIMISM

Oamenii fericiti, fara vreun motiv anume, cultiva optimismul avand abilitatea de a-l genera chiar si atunci cand situatia nu arata tocmai roz. Psihologii de la Stanford University sustin ca daca iti antrenezi mintea sa caute mereu solutii si sa vada portite de iesire din bucluc, ai sanse mai mari sa obtii succesul pe termen lung.

2. NU SE COMPARA CU CEILALTI

Oamenii fericiti nu au nevoie de atentie sociala si nu se compara cu alti oameni cand vine vorba de cariera lor, familie sau relatia de iubire.

CITESTE SI: VIDEO – EXPERIMENT SOCIAL EMOTIONANT. „Esti o persoana minunata!” – Cum au reactionat diferiti oameni la acest compliment

CITESTE SI: Motivele pentru care ti-a lipsit fericirea in 2015. Niciun prieten nu ti-a spus asta pana acum!

3. IARTA MAI USOR

Un om fericit, un om implinit cu viata sa va oferi mereu resurse suficiente de pozitivitate astfel incat iertarea vine mai usor decat in cazul oamenilor extrem de suparati pe viata.

4. FAC MAI MULT SPORT

Oamenii cu o doza ridicata de fericire au mai mare grija de corpul lor decat persoanele depresive. Cercetatorii au descoperit ca persoanele multumite cu corpul lor vor face eforturi ca multumirea sa fie si mai mare sau sa isi intretina aspectul fizic. S-a descoperit ca practicarea exercitiilor fizice contribuie la cresterea si dezvoltarea hormonilor fericirii.

5. ISI DAU SINGURI TEME DE CASA

Nu au nevoie sa fie trasi de manecuta pentru ca sunt suficienti de autocritici si isi recunosc limitele. Un om cu adevarat fericit nu iti va spune ca stie sa le faca pe toate, ci va recunoaste unde are lacune.

6. PRACTICA SPIRITUALITATEA… LA UN ALT NIVEL

Oamenii foarte fericiti nu sunt obsedati de religie la nivel combativ, ci o practica pentru linistea sufletului lor. Nu sunt habotnici si nici extremisti.

Sunt in general foarte toleranti cu orice forma de exprimare (orice religie) a spiritualitatii. Persoanele fericite sunt ahtiate dupa calatorii in locuri incarcate din punct de vedere energetic, acolo unde spiritualitatea capata alt sens: Tibet, Vatican, Mecca, manastiri uitate de lume etc.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top