Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

UPDATE: CCR a hotarat: Fumatul va fi INTERZIS in spatiile publice inchise

Legea anti-fumat a fost dezbatuta miercuri la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), dupa ce 33 de senatori au contestat-o, sustinand ca prin definirea spatiului public inchis, legea introduce o forma de discriminare.

UPDATE, ora 11.26: CCR a respins sesizarea senatorilor si a decis ca legea care interzice fumatul este constitutionala. Legea urmeaza sa fie trimisa pentru promulgare presedintelui Klaus Iohannis.

Potrivit legii, fumatul va fi interzis total in cluburi, baruri, restaurante, in taxiuri, institutii de invatamant, spitale, precum si la locurile de joaca pentru copii indiferent daca acestea sunt in aer liber sau in spatiu inchis. Prin noua formulare a legii anti fumat „spatiu public inchis se intelege orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”. Practic interdictia vizeaza toate cluburile, barurile si restaurantele.
Legea antifumat interzice fumatul in spatiile de la locul de munca si in orice loc de joaca pentru copii, fie ca este spatiu inchis sau in aer liber, precum si in mijloacele de transport in comun, inclusiv taxiuri, in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului, de stat si private.

Fac exceptie celulele pentru detinuti din penitenciarele de maxima siguranta.
„Nu exista o astfel de lege nicaieri in lumea asta. Peste tot sunt amenajate spatii speciale pentru fumatori.Mai mult, in unele state,angajatorii ii lasa pe subalterni sa fumeze chiar la birou asa cum fac nemtii. Patronii spun ca cel putin 2 ore pe zi se pierd cu plimbarea la fumat si randamentul este foarte scazut. Aceasta lege este discriminatorie intrucat fumatorii nu mai au nici un drept. Este normal sa aiba locuri speciale de fumat”, sustine senatorul Alfred-Laurentiu-Antonio Mihai, unul dintre senatorii care au contestat legea care interzice fumatul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top