Connect with us

Revistateo.ro

Ce problema psihologica poti avea daca vorbesti repede

Stiri

Ce problema psihologica poti avea daca vorbesti repede

CEA MAI ASCUNSA PROBLEMA PSIHOLOGICA. Cu siguranta ai intalnit persoane care vorbesc foarte repede si nu ai inteles nimic din propozitiile lor. Daca si tu patesti sa vorbesti cursiv si lumea te intrerupe pentru ca vrea sa priceapa ceva din ce spui, s-ar putea sa ai aceasta problema psihologica.

4.3% din populatia Statelor Unite si cam tot atata din populatia globala au aceasta problema psihologica. De fapt, este o problema la granita cu psihiatria, gravitatea ei fiind stabilita de la caz la caz. 1,8% din adolescenti sufera de bipolaritate.

Aceasta tulburare psihologica ii face pe oameni sa treaca de la o stare la alta sau, si mai exact, sa alterneze intre cel putin doua personalitati diferite. Trecerile de la depresie la veselie in cazul bipolaritatii sunt abrupte si neprevazute.

Simptomele bipolaritatii, conform stiintei:

1. Te simti atat de puternic incat nimic nu te poate dobori. Esti de neinvins si extrem de distrat aproape mereu. Doar ca… dupa momentele de euforie urmeaza episoade de cadere psihologica si anume stari de anxietate, depresie, cauzate de o lipsa totala de autostima.

ANXIETATEA – Cauze, simptome, vindecare

Tratamente naturiste pentru combaterea depresiei

2. Nu esti capabil sa te concentrezi asupra unui singur subiect. Sari de la una la alta, iar cei din jur au o dificultate foarte mare in a te urmari. Ba chiar si atunci cand incepi sa povestesti ceva legat de o singura tema, te pierzi pe drum facand o serie de paranteze.

3. Vorbesti atat de repede incat cei din jur nu sunt capabili sa te urmareasca. Acest simptom este puternic legat de cel de mai sus.

4. Noptile tale sunt nedormite ori ai prea putine ore de somn la bord, iar ziua nu te simti deloc obosit.

5. Esti destul de irascibil mai ales atunci cand vine vorba de bani si planuri pe care vrei sa le pui in aplicare cu orice risc.

6. Nu ai rabdare cu cei din jur si dramatizezi fiecare lucru nesemnificativ care ti se intampla.

7. Daca ai halucinatii si deziluzii frecvente (chiar la minut), afectiunea ta psihologica se afla la un nivel ultra-avansat si ai nevoie de consultarea unui psihiatru.

8. Iti trec prin cap ganduri sinucigase, iar apoi iti vine sa mergi la petrecere. De asemenea, daca iti vine sa te izolezi des din cauza depresiei, risti sa pierzi orice farama de incredere in fortele proprii.

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top