Connect with us

Revistateo.ro

5 retete chinezesti ca sa nu te mai culci la ore tarzii

Stiri

5 retete chinezesti ca sa nu te mai culci la ore tarzii

Retete chinezesti ca sa nu te mai culci la ore tarzii. Sa te culci la ore tarzii nu este sanatos pentru organism, mai ales daca nu dormi cele 8 ore recomandate de medici.

Unele persoane adorm greu din cauza insomniei, altele petrec mult timp in fata calculatorului si cu greu se pot baga in pat, tragand de timp inca putin.

Cercetatorii au aflat ca insomnia poate fi si o predispozitie genetica, insa, in cele mai multe dintre cazuri, este un rezultat al unui stil de viata stresant.

Chinezii au leac si pentru aceasta problema care afecteaza sanatatea pe termen lung. Problemele de somn sunt cauzate si de lipsa de calciu si de magneziu in alimentatie, precum si consumul excesiv de cafea, energizante sau fumatul.

5 retete chinezesti impotriva problemelor cu somnul:

1. Toaca o ceapa medie si pune-o intr-un borcan acoperit. De fiecare data cand iti vine greu sa adormi, deschide borcanul si inspira adanc mirosul de ceapa. Acesta are efect relaxant asupra creierului si te adoarme imediat.

Musetelul, medicamentul impotriva anxietatii si insomniei

4 tehnici prin care iti poti regla energetic organele interne

2. Mananca seminte de in crude inainte de culcare sau seminte de susan. De asemenea, si cele de floarea soarelui te pot ajuta.

3. Fa o infuzie de tarate de grau in 200 ml apa fierbinte. Bea compozitia ca pe un ceai in fiecare seara, dupa ora cinei.

4. Intinde-te pe podea si stai lipita de ea. Relaxeaza-ti apoi corpul si inspira umfland toarcele, apoi abdomenul. Expira retragand toracele. Repeta aceasta tehnica de 5-6 ori pentru a avea dispozitie de somn.

5. Spala-ti picioarele in apa fierbinte intr-un lighean. Adauga in el cateva flori uscate colorate si putin ulei esential de lavanda.

Maseaza apoi talpile si apasa in fiecare punct in care te gadili cel mai tare. Fa acest exercitiu timp de 10 minute. Odata relaxate picioarele, te vei simti mai bine instantaneu.

Tot pentru insomnie sunt recomandate ceaiurile si evitarea consumului de alimente grele si nesanatoase pentru organism seara.

Printre ceaiurile care fac minuni cand vine vorba de somn se numara ceaiul de valeriana, passiflora si tei. Aceste plante isi exercita puterea asupra sistemului nervos central.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top