Connect with us

Revistateo.ro

Ai-medicamente-expirate-si-nu-stii-ce-sa-faci-cu-ele-Iata-cum-trebuie-sa-procedezi

Stiri

Ai medicamente expirate si nu stii ce sa faci cu ele? Iata cum trebuie sa procedezi

Ai un raft plin cu pastile, siropuri, suplimente si cine stie ce alte remedii? Ti se intampla si tie ca de fiecare data cand vrei faci curat sa gasesti medicamente expirate si, pur si simplu, nu stii ce sa faci cu ele? Iata cum sa procedezi!

In niciun caz nu trebuie sa le administrezi! Daca rascolesti internetul vei gasi multe studii care spun ca, de fapt, medicamentele nu „se strica” si nu isi pierd proprietatile imediat dupa ce depasesc termenul limita inscris pe ambalaj. DAR… exista un mare „dar”: merita sa risti? Este cunoscut faptul ca majoritatea medicamentelor au efecte adverse si tu nu ai de unde sa stii daca acestea nu cumva scapa de sub control atunci cand pastilele se invechesc.

In plus, unele medicamente expirate ar putea fi folosite, dar doar daca sunt tinute in conditii optime. Esti sigura ca ai depozitat pastilele asa cum trebuie? Daca nu mai sunt bune, risti fie sa ai parte de anumite simptome neplacute ce te vor trimite la spital, fie sa constati ca acele medicamente expirate nu au absolut niciun efect.

Scapa de ele, mergi la farmacie si cumpara altele, mai bine! Dar NU le arunca oricum! Citeste in continuare…

Este sezonul racelilor si iei si tu paracetamol? Consulta aici ce simptome neplacute poti experimenta!

Huff.ro: Nu vei mai arunca cojile de ceapa niciodata, dupa ce ai sa citesti asta!

Chiar daca pare cea mai la indemana solutie, pastilele sau siropurile nu se arunca in toaleta! Este posibil ca unele substante sa nu se descopuna in apa si sa fie o sursa sigura de poluare. Daca tii la binele planetei, sigur nu vrei s-o poluezi, nu-i asa?

Ei bine, a doua varianta simpla este cosul de gunoi, dar si aici apare o problema: risti ca un animal de companie din casa sau chiar copilul tau sa gaseasca pastilele si sa le inghita din greseala. Poti sa duci imediat gunoiul, insa atunci s-ar putea ca un om al strazii sa ia pastilele si sa sufere de simptomele adverse ale medicamentelor expirate pomenite mai sus. Sa nu razi de aceasta ipoteza, caci este cat se poate de plauzibila si reala.

Deci, care ar fi cea mai buna varianta?

Este indicat sa mergi cu pastilele… la farmacie. Da, ai citit bine! Legea din Romania prevede ca farmacistii si producatorii sa predea medicamentele expirate unor companii specializate. Asadar, este posibil ca farmacistii sa te ajute sa scapi de pastilele pe care le ai in casa. De asemenea, le poti duce medicului de familie.

Daca nu reusesti sa faci acest lucru, arunca medicamentele la ghena de gunoi doar dupa ce le-ai ambalat foarte bine si ai lipit ambalajul cu banda adeziva, astfel incat nimeni sa nu aiba acces cu usurinta la ele.

De asemenea, ca sa nu ramai cu o multime de medicamente expirate „pe stoc”, cel mai bine este sa cumperi pastile sau siropuri doar atunci cand ai nevoie si sa le iei pe toate, conform instructiunilor medicului sau ale farmacistului.

1 Comment

1 Comment

  1. delia

    2017-11-22T18:14:40+02:00 at 2017-11-22T18:14:40+02:00

    De săptămâni intregi plimb pastilele si siropurile neterminate sau expirate si nu.le vrea nicio farmacie. Nu mai stiu cum sa procedez. La unele spune ca nu au tomberon pentru ele,la altele trebuie luat fiecare medicament in parte cu data de expirare si am aruncat cutiile la hârtie. Ajutor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top