Connect with us

Revistateo.ro

Reteta clasica de socata + Doua alte utilizari ale florilor de soc

Naturiste

Reteta clasica de socata + Doua alte utilizari ale florilor de soc

Intr-un articol precedent, Diana, va prezenta beneficiile extraordinare ale florilor de soc, detalii aici. Astazi va prezentam o reteta clasica pentru a prepara socata.

Ingrediente: 10 l apa, 10 flori de soc proaspete, o lamaie mare sau doua mai mici, 2 lingurite de sare de lamaie, 1 ½ kg zahar, 7 boabe de orez, 3 linguri de dulceata de trandafir sau de zmeura.

Preparare : Intr-un borcan de zece litri, se pun zaharul, lamaia taiata marunt si doi litri de apa. Se amesteca bine, apoi se adauga sarea de lamaie, dulceata, restul de apa si orezul. Se acopera borcanul cu o farfurie si se lasa la macerat cinci-sase zile. In final, socata se trage in sticle si se pastreaza la rece. Aceasta bautura foarte gustoasa elimina toxinele, combate retentia de apa si constipatia.

Socul este un remediu puternic pentru tenul uscat

Reteta pentru tratarea tenului uscat: infuzie dintr-o lingura de flori de soc uscate peste care se toarna 250 ml de apa clocotita, se lasa acoperita 30 de minute, dupa care se strecoara. Dupa ce s-a racit se spala fata cu ajutorul unui tampon demachiant si se pun comprese folosindu-se un tifon.

Actiune terapeutica: antiseptic, antiinflamator asupra tenului uscat, iritat si congestionat.

1 Comment

1 Comment

  1. Marcy...

    2014-06-09T15:44:21+03:00 at 2014-06-09T15:44:21+03:00

    Mai ce fata are,sau va avea noroc de tine-uuuauuuuu!!!!Esti preocupat de retete,zodii,credinta,nou,vechi…Ce mai…Pacat ca nu esti in Anglia,te prezentam fetei mele…Sau angajati-o P.R la Kanal D–-Ei,ce zici?Nu,ca nu-i bine sa fiti amandoi in acelasi loc,ora de ora…Glumesc-of course!!!Spune-i lui Teo ca o iubim din ce in ce mai mult…ca fata ei va fi-asa cum i-am scris-si mai tare decat ea…Asa cum bine zicea-ne vor calca in picioare astia micii,vin greu si bine din urma si bine fac–Asta(cu calcatul…) intr-un mod bun,nu?Bineinteles!!!Te salut cu drag–aici sunt 43 de grade,Arabie cam „racoaroasa”nu?Ce bine-o fi acasa…Intreab-o pe Teo ce vrea-cana sau magnet pentru frigider?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top