Connect with us

Revistateo.ro

Nu stii ce sa mai faci pentru a scapa de cearcane Vezi recomandarile medicului Dan Georgescu

Stiri

Nu stii ce sa mai faci pentru a scapa de cearcane? Vezi recomandarile medicului Dan Georgescu

Scapa de cearcane fara operatie ! Vezi recomandarile medicului Dan Georgescu

ProVita si Dr. Dan Georgescu , specializat in chirurgie oculoplastica, va ofera o reducere de 20% la tratamentul cearcanelor cu Belotero Balance!

“Cearcane” este termenul folosit pentru o gama larga de conditii care dau ochiului un aspect obosit, trist, imbatranit sau bolnavicios. Indiferent daca sunt produse de pungi, de santuri sau de un exces de pigmentare, daca sunt permanente sau trecatoare, cearcanele au un impact estetic, psihologic si social important pentru ca produc o aparenta nenaturala si de multe ori neconcordanta cu starea reala a pacientului.

Cearcanele sunt produse fie de o zona de pigmentare anormala (prezente indiferent de directia luminii) fie, cand lumina vine de sus, de umbra produsa de pungile si de santurile de sub ochi. Cand lumina vine direct din fata, umbra nu se mai formeaza si acest tip de cearcane dispare sau devine aproape invizibil, spre deosebire de cearcanele produse de pigmentare.

Cearcanele pot apare de la o varsta tanara (constitutionale), insa frecvent sunt legate de transformarile normale din zona perioculara care apar o data cu inaintarea in varsta. O hipertrofie a muschiului orbicular sau o slabire congenitala a septului orbitar la tineri poate produce cearcane constitutionale care sunt independente de starea de odihna sau de sanatate a pacientului. De asemenea, un exces congenital de melanina (pigmentare) sau incretirea pielii la jonctiunea dintre pleoapa si obraz (din cauza miscarilor pleoapei) poate da un aspect fals de umbra sau adancitura din cauza diferentei de culoare fata de tesuturile din jur.

Cel mai frecvent, cearcanele apar la varsta adulta si sunt produse de modificarea profilului pleoapei inferioare si obrazului cu aparitia unor proeminente (pungi) sau a unor santuri ce produc umbre inestetice in conditii de iluminare de sus (iluminare naturala sau artificiala). O data cu varsta se produce o atrofiere a tesuturilor perioculare (oase, grasime, muschi) ceea ce creaza un deficit de volum imediat sub pleoapa inferioara. Prin urmare, pielea obrazului incepe sa alunece (sa coboare) deoarece nu mai are acelasi suport ca inainte.

In acelasi timp, septul orbitar inferior (membrana care impiedica grasimea din jurul ochiului sa iasa in afara) se slabeste, ceea ce duce la aparitia pungilor de grasime imediat sub ochi. Insa, din cauza ligamentului orbitar care tine pielea si muschiul orbicular al ochiului ferm atasate la bordura orbitara inferioara, aceasta grasime care vine din spatele ochiului nu poate sa coboare in mod natural si sa umple deficitul de volum creat prin alunecarea obrazului. In consecinta, se formeaza asa numita “diformitate tripla” produsa de doua convexitati (punga de grasime a pleoapei inferioare si obrazul cazut) si o concavitate (santul) produsa se ligamentul orbitar.

Cateodata exista si o componenta hydrostatica (pungi de apa) produsa de staza venoasa din timpul noptii sau la persoanele cu afectiuni renale sau hepatice. Staza venoasa se poate suprapune peste diformitatea tripla sau poate forma festoane mai jos, la nivelul obrazului.

Tratamentul cearcanelor este intotdeauna personalizat si depinde de procesul fiziopatologic (cauza), de varsta si de dorintele pacientului.

La o persoana tanara, o hipertrofie de muschi orbicular, care devine foarte pronuntata in timpul rasului, se poate trata cu o simpla injectie de Botox. Un sant profund intre pleoapa si obraz, in special daca exista o iesire a grasimii ochiului (prolaps), de obicei constitutional (din nastere), necesita fie injectii de Acid hialuronic (Belotero Balance, Juvederm Volbella, Redensity II) fie o blefaroplastie inferioara pe cale transconjunctivala (prin interiorul pleoapei inferioare).

Nu stii ce sa mai faci pentru a scapa de cearcane Vezi recomandarile medicului Dan Georgescu

Nu stii ce sa mai faci pentru a scapa de cearcane Vezi recomandarile medicului Dan Georgescu

In cazul cearcanelor produse de virsta (de obicei dupa 30 de ani), tratamentul este gradat in functie de mecanismul si profunzimea cearcanelor. Frecvent, injectiile de Acid hialuronic specific regiunii perioculare (Belotero Balance, Juvederm Volbella, Redensity II) sunt suficiente pentru a corecta deformitatea tripla si a reda ochiului un aspect natural, odihnit si intinerit. Acest tip de acid hialuronic a fost special creat pentru cearcane si are rolul de a umple santul dintre pleoapa si obraz de o maniera uniforma si fara sa produca rulourile si culoarea albastruie vizibile cu produsele mai vechi. Rezultatul depinde insa enorm si de tehnica folosita, necesitand un chirurg cu experienta in regiunea perioculara. Rareori, o atrofiere importata a regiunii malare (obrazului) necesita mai intai folosirea unui alt produs mai vascos (AH Volume sau Rdiesse) pentru repozitionarea obrazului inainte de tratamentul cearcanelui. Acidul hialuronic injectat in cearcane are o durata tipica de 2 ani desi la anumite persoane poate dura pana la 2 ani si jumatate.

In cazurile unde efectele virstei sunt foarte avansate si o simpla injectie de acid hialuronic nu poate camufla diformitatea tripla, o blefaroplastie inferioara cu sau fara lifting malar (de obraji) devine necesara pentru obtinerea rezultatului dorit. Blefaroplastia inferioara moderna se face pe cale transconjunctivala (prin interiorul opleoapei) si deci nu poate lasa nici un fel de cicatrice. Rareori (10% din cazuri) este necesare excizia unui mic exces de piele sau efectuarea unui Peeling chimic cu Acid Tricloroacetic (TCA) pentru a elimina excesul de piele in acelasi timp. Blefaroplastia are rolul de a diminua convexitatea si a umple concavitatea din pleoapa; ca urmare, excesul de grasime care iese prin septul orbitar slabit este folosit pentru a umple santul cearcanelui si a creea o tranzitie omogena intre pleoapa si obraz, similar ochiului tinar. Efectul blefaroplastiei este atit de rejuvenare (intinerire) cit si de a reda fetei un aspect odihnit, proaspat si natural. Grasimea orbitara se poate afla in exces doar la persoanele tinere la care o mica parte se indeparteaza in momentul blefaroplastiei. La persoanele mai avansate in varsta, grasimea se conserva in totalitate pentru umplerea pe cale transconjunctivala, in acelasi timp operator, a zonelor deficitare (santurilor).

Nu stii ce sa mai faci pentru a scapa de cearcane Vezi recomandarile medicului Dan Georgescu 5

Nu stii ce sa mai faci pentru a scapa de cearcane Vezi recomandarile medicului Dan Georgescu 6

In anumite cazuri, un lifting malar (de obraji sau pometi) este necesar in acelasi timp cu blefaroplastia pentru a restabilii pozitia normala a obrajilor si a diminua distanta intre pleoapa inferioara si obraz. Acest lifting se poate face fie cu ajutorul produselor de umplere (Belotero Volume, Radiesse) fie prin Lipostructura (transfer de grasime) fie printr-un lifting chirurgical.

Lipostructura este utila cind o cantitate mult prea mare de Filler (Belotero Volume, Radiesse) este necesara pentru a obtine rezultatul scontat si foloseste propria grasime recoltata din zonele unde se afla in exces (coapse, abdomen) pentru a umple zonele deficitare. Sub anstezie locala sau sedare intra-venoasa, o tehnica speciala de prelevare si preparare a grasimii numita MicroFat Lipostructure este folosita pentru umplerea santurilor care au suferit o pierdere de volum. O tehnica relativ similara numita NanoFat Lipostructure poate fi utilizata in acelasi timp operator sau independent pentru regenerarea pielii prin intermediul factorilor de crestere produsi de celulele stem prezente in mod natural in grasime.

Liftingul malar chirurgical este folosit fie independent fie impreuna cu lipostructura pentru a ridica obrajii si a reda treimii medii a fetei si regiunii perioculare un aspect mai tinar si mai odihnit. Interventia se efectueaza printr-o mica incizie in pliul pleoapei superioare care nu lasa cicatrice vizibila; firele folosite se dizolva singure.

Indiferent de tehnica folosita, scopul interventiei este de a reda privirii aspectul tinar si odihnit de odinioara producind in acelasi timp un rezultat complet natural.

Nu stii ce sa mai faci pentru a scapa de cearcane Vezi recomandarile medicului Dan Georgescu 3

Nu stii ce sa mai faci pentru a scapa de cearcane Vezi recomandarile medicului Dan Georgescu 4

Pentru orice intrebari legate de tratamentul cearcanelor, Doctorul Dan Georgescu va sta la dispozitie la Centrul de Diagnostic si Tratament ProVita, contact 021 9432.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top