Stiri
Mancare de ardei copti
Daca vrei sa te intorci in atmosfera de la tara, acolo unde bunicii iti pregateau cele mai delicioase preparate traditionala, incearca aceasta mancare de ardei copti.
Este una dintre retetele cele mai iubite din Ardeal, o mancarica usor de preparat, deci nu presupune cine stie ce efort si buget.
Ingrediente pentru mancarea de ardei copti
– 350 grame de piept de pui;
– ardei gras;
– ardei capia rosu;
– 5-6 rosii cherry;
– ceapa rosie;
– o lingura de ulei;
– sare si piper dupa gust;
– o legatura de patrunjel;
– ghimbir ras dupa gust.
RETETA SUB 20 DE LEI: Ardei umpluti
Ardei umpluti cu carne de vitel
Cum se prepara
1. Inainte de orice, spala pieptul de pui. Apoi, taie-l cubulete si presara-l cu piper si sare. Lasa-l la rece pana pregatesti legumele.
2. Coace ardeii pe foc mare si presara-i cu sare (un sfert de lingura), iar apoi acopera vasul pana se raceste. Curata ardeii de seminte si coji si apoi taie-i fasii.
3. Pune carnea pe foc cu o lingura de ulei si adauga ceapa rosie. Opreste focul cand ceapa capata un aspect auriu.
4. Adauga rosiile cherry si zdrobeste-le in vas pana se face un sos delicios. Amesteca bine.
5. Adaugati ghimbirul ras si lasati mancarica pe aragaz pana scade putin sosul format din legume.
Trucuri bine de stiut
a) Atunci cand tai ardeii, gusta-i din cand in cand ca sa nu fie vreunul iute;
b) Mancarea poate fi preparata si cu ardei copti congelati, deci ai mare noroc daca i-ai pastrat peste iarna in frigider;
c) Daca vrei un plus de savoare, adauga o lingura de unt. Poti servi ardeii cu pui si cu piure de cartofi.
d) Patrunjelul se adauga la final.
Sursa foto: Shutterstock