Connect with us

Revistateo.ro

DEPILAREA la femei si PERICOLELE DE DUPA. De ce nu e bine sa o faci des

Educatie

DEPILAREA la femei si PERICOLELE DE DUPA. De ce nu e bine sa o faci des

Depilarea, necesara femeilor, insa si periculoasa. Vezi de ce!

Cea mai preocupanta infectie sexuala o reprezinta virusu. papiloma uman. Acest virus cauzeaza serioase probleme de sanatate femeilor, iar cercetatorii sustin ca astfel de infectii pot fi produse de depilarea facuta prea des.

Daca te depilezi in fiecare saptamana, trebuie sa stii ca riscul de a contagia o boala cu transmitere sexuala crste simtitor.

Parul pubian te apara de boli

Dermatologul spaniol Jorge Soto, de la o cunoscuta clinica din nordul Peninsulei Iberice, sustine ca depilarea cu creme speciale sau lama de ras cresc simtitor riscul formarii bolilor sexuale. Cea mai recomandata varianta este depilarea cu laser, mai spune medicul.

VIDEOCLIP TULBURĂTOR: Un bolnav de SIDA le cere oamenilor să îl atingă. REACȚIILE INCREDIBILE ALE TRECĂTORILOR

Top 6 minciuni raspandite despre INFECTIILE SEXUALE

„Pentru a preveni contagierea acestor boli este importanta mentinerea parului pubian”, afirma expertul. „Depilarea genitala integrala creste expunerea corpului la boli cu transmitere sexuala”, mai spune Soto.

Virusul papiloma uman poate fi prevenit, asadar, si prin depilarea facuta mai rar. Ginecologul Edurne Uzcudum sustine ca „infectia sexuala cea mai ingrijoratoare este produsa de virusul papiloma uman. Unele subtipuri ale acestui virus pot duce la cancer de col uterin, cel mai frecvent tip de cancer feminin la nivel international”.

80% dintre persoanele active sexual vor contacta cel putin o data virusul papiloma uman

Doctorita avertizeaza ca „in jur de 80% din persoanele active din punct de vedere sexual vor contacta virusul la un moment dat in viata”. „Calendarul vaccinarilor actuale le supune examinarii doar pe fetitele de 12 ani, insa este recomandat ca si baietii sa se vaccineze la pubertate”, mai spune dr. Uzcudum.

Barbatii nu scapa

Virusul papiloma uman este, asadar, un virus transmisibil pe cale sexuala care ii afecteaza si pe barbati. La barbati, virusul este asociat cu micile tumore cancerigene aparute intre picioare sau cancerul la penis.

Printre alte boli pe care femeile risca sa le contagieze daca se depileaza saptamanal se numara sifilisul, clamidia, herpesul vaginal sau inclusiv HIV.

Riscurile infectarii acestor boli a crescut considerabil din 1996, odata cu introducerea tratamentelor antiretrovirale de inalta eficacitate. Dezvoltarea HIV intr-o boala cronica a dus la un pas inapoi in materie de preventie.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top