Connect with us

Revistateo.ro

Slabeste sanatos cu dieta PALEO

Stiri

Slabeste sanatos cu dieta PALEO

Una dintre problemele care il macina pe omul modern este cum sa slabeasca sau cum sa se mentina in forma – Alege dieta Paleo

Nu mai e un secret pentru nimeni, faptul ca produsele alimentare nu mai sunt cum erau odata sau ca stilul de viata a multora dintre noi nu este asa cum ar trebui sa fie.

Confuzi, stresati si bombardati de atatea informatii despre ce, cum si cat sa mancam, despre ce, cum si cat sa ne antrenam, putem ajunge in situatia in care slabitul sa ni se para o enigma sau o problema fara rezolvare. Cu alte cuvinte ajungem sa complicam ceea ce ar trebui sa fie simplu si la indemana tuturor.

Multi au incercat zeci de diete, unele dand rezultate altele nu, insa un lucru e sigur. O dieta poate da rezultate pentru o anumita perioada de timp, dar atunci cand e intrerupta si se revine la stilul de viata de dinainte, kilogramele vor aparea din nou, ba chiar mai multe de aceasta data.

CITESTE AICI: Dieta cu conopida. Slabesti 2 kilograme pe saptamana!

De aceea ar fi bine sa uitam de diete si sa ne gandim la stil de viata, diferenta dintre cele doua fiind perioada de timp in care se vor desfasura (Dieta pe o perioada de timp bine stabilita; Stilul de viata pe tot parcursul vietii).

Intrebat mereu in sali si nu numai, daca exista un secret cu ajutorul caruia s-ar putea scapa de kilogramele in plus mai rapid, raspund scurt si la obiect ca nu exista secrete. Si chiar daca nu exista secrete, sunt convins ca vreti sa aflati mai multe despre cum sa slabesti repede si mai ales, DEFINITIV !

CITESTE AICI: INTERVIU cu instructorul de fitness Bogdan Zetu. CUM FACEM DEOSEBIREA INTRE UN INSTRUCTOR BUN SI UNUL PROST; CE INSEAMNA A SLABI SANATOS

Pentru a fi in forma trebuie sa te antrenezi corespunzator, sa te alimentezi corect si sa te odihnesti indeajuns. Fiecare parte este importanta si functioneaza numai luate ca un intreg.

Sa presupunem ca v-ati preocupat de antrenament si ca odihna isi gaseste locul in viata voastra, dar nu stiti cum si cat sa mancati pentru a va atinge scopul propus.

Cea mai potrivita alternativa pe care o puteti alege este dieta PALEO.

Dupa cum am specificat anterior, ar trebui sa uitam de termenul dieta si de aceea v-as incuraja sa adoptati acest stil pentru intreaga viata.

Ce este si ce presupune alimentatia in stil PALEO?

Bogdan Zetu - Instructor de fitness

Bogdan Zetu – Instructor de fitness

A manca in stil Paleolithic inseamna sa te intorci in timp si sa te alimentezi asa cum o faceau stramosii nostri. Nu va lasati imaginatia sa zboare prea mult si ganditi-va mai mult la principiile lor alimentare.
Stramosii nostri mancau mai sanatos, erau mai energici si activi si nu erau preocupati de cum sa slabeasca pentru ca nu era nevoie. Nu combinau 3-4 tipuri de alimente la o singura masa si nu consumau mancare procesata.

bogdan-zetu-3

Dupa cum vedeti, piramida Paleo contine alimente care nu ar putea da gres atunci cand vrem sa ramanem in forma si sanatosi. Produsele procesate sunt eliminate si totul se reduce la surse de proteina calitative precum carnea, pestele si voi adauga si ouale, carbohidratii din legume mai mult si din fructe mai putin, urmate de grasimi pe care le veti gasi in carnea consumata, putand opta atunci cand consumati carne slaba la alternative din grasimi vegetale.

Totul simplu si fara batai de cap.

Uitati de mezeluri, produse de panificatie, zahar procesat, lactate super procesate si tot felul de gustari care se promit a fi sanatoase doar pentru ca asa scrie pe ambalaj.

Procurati carne, daca e posibil din surse mai sigure, cumparati legume si fructe si pastrati totul cat mai simplu. Astfel, in farfurie se va gasi cel mai des carnea cu legume, peste cu legume, oua cu legume, iar ca gustari veti avea fructe sau seminte si nuci.

Slabeste sanatos cu dieta PALEO

Slabeste sanatos cu dieta PALEO

Printre cele mai importante beneficii pe care pe care le poate aduce acest plan alimentar se afla:

-Pierderea semnificativa in greutate;

– Diminuarea poftei de mancare;

– Control mai bun al tensiunii arteriale;

– Imbunatatirea tolerantei la glucoza.

Pentru a veni in ajutorul vostru va voi enumera concret alimentele indicate pentru a fi consummate cu regularitate.

Carne: Pui, Vita, Porc;

Peste: Peste cu un continut mai mare de omega 3 (peste gras:somon,macrou,ton) sau peste alb;

Legume: In aceasta categorie puteti include aproape toate legumele existente, consumand mai rar amidonoasele (cartofi, orez, cereale, porumb, etc);

Fructe: In ceea ce priveste acest stil de viata, se recomanda a se consuma fructe de padure, insa o putem adapta la conditiile noastre stiind foarte bine ca aceste fructe nu se gasesc in orice anotimp la noi in tara. Astfel, puteti consuma citrice, mere, fructe de padure, atunci cand aveti ocazia, ananas, etc. Incercati sa consumati mai rar banane si struguri.

Grasimi: Grasimile din carne poate fi de ajuns pentru a satisface necesarul zilnic, insa daca optati pentru o carne mai slaba, puteti suplimenta grasimile din sursele vegetale precum: avocado, nuca de cocos, migdale, caju, fistic, etc.

Chiar daca nu reusiti sa respectati zi de zi aceste principii, incercati sa va situati, in linii mari in jurul acestora. Si chiar daca uneori vi se pare greu, sunt convins ca veti gasi solutii daca va doriti asta.

Ramaneti sanatosi si puternici !

Pana la urmatorul articol va astept pe Facebook: www.facebook.com/trainwithzetu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top