Stiri
Prajitura Martisor
Ce poate fi mai delicios pentru 1 Martie decat prajitura Martisor? Da, ati citit foarte bine. Exista o astfel de reteta cu care venirea primaverii poate fi mai dulce!
Ingrediente pentru prajitura Martisor
Pentru blat:
– 8 albusuri;
– 8 linguri de faina;
– 8 linguri de apa;
– 8 linguri de zahar;
– 1 praf de copt;
– 1 plic de praf de budinca de cocos;
– o lingura de nuca de cocos
Pentru crema:
– 2 budinci de capsuni;
– 750 ml de lapte;
– 159 grame de unt;
– 200 grame de zahar
Prajitura Carpati. Vezi reteta
Cum se prepara prajitura Martisor
1. Se bat albusurile cu apa si zaharul, pana zaharul se topeste de tot.
2. Se adauga apoi nuca de cocos si budinca.
3. Se amesteca faina cu praful de copt.
4. Pune aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapeteaz-o cu faina. Blatul se coace la foc mic timp de 30 de minute (poate dura si 40, in functie de ce fel de cuptor ai).
5. Prepararea cremei e si mai simpla: Prima oara trebuie sa faci budinca de capsuni conform instructiunilor de pe ambalaj, in 750 ml de lapte. Dupa ce s-a racit, amestec-o cu untul si zaharul.
6. Aseaza crema pe blat, iar la final, pentru ca prajiturica ta sa aiba aspectul unui martisor dulce si savuros, orneaza cu jeleu. Puteti alege jeleu rosu intens sau roz, la fel ca in imagine.
7. Lasa la rece prajitura cateva ore si apoi tai-o si decoreaza cu creioane din zahar.
Aceasta prajitura este ideala pentru intampinarea musafirilor care vin cu flori si martisoare sa iti aduca primavara in casa.
Simbolul martisorului
Alaturi de ghiocel, gingasul snur alb impletit cu rosu este vestitorul primaverii. Acesta simbolizeaza dragostea, pozitivitatea, veselia si caldura sufleteasca.
Fetele si femeile primesc martisor in dimineata zilei de 1 Martie si trebuie sa il poarte pana ce infloresc pomii sau pana ce zaresc primele berze pe stalp, intorcandu-se la cuibul lor sau facandu-si unul.
Sursa reteta si foto: chestiuniserioase.wordpress.com