Sanatate
Ceaiul de hibiscus sau bautura faraonilor previne aceasta afectiune grava
Ceaiul de hibiscus are o serie de proprietati incredibile pentru sanatate, cea mai importanta dintre acestea fiind tinerea la distanta a bolilor cardiovasculare.
Insa, aceasta bautura denumita si licoarea faraonilor trebuie consumata cu un ingredient folosit in multe mancaruri.
Suferi de presiune inalta? Ai palpitatii des din cauza emotiilor pe care singur ti le provoci? Ori, dimpotriva, ai tensiunea prea slaba? Bea cu incredere ceai de hibiscus, nu inainte de…
… a adauga piper
Ceaiul de hibiscus se prepara ca orice tip de ceai, insa cu doua lingurite de piper, aceasta bautura isi potenteaza proprietatile care previn bolile de inima.
Conform unui studiu realizat de Centrul de Cercetari Chimice al Universitatii Autonome din Mexic, floarea de hibiscus cunoscuta si ca floare jamaicana este ideala pentru persoanele hipertensive, dar si pentru cele hipotensive, intrucat planta are proprietati medicinale care normalizeaza tensiunea arteriala.
Doctorita Laura Patricia Alvarez Berbe, cea care a condus proiectul, sustine ca ceaiul de hibiscus contine cianidina, un compus care inhiba productia unei enzime prezente in declansarea scaderii sau cresterii tensiunii.
40% dintre romani ar trebui sa bea acest ceai
40% dintre romani sufera de hipertensiune si habar nu au ca aceasta e o boala, de fapt. O alta parte iau tratament, insa il intrerup dupa o scurta perioada, conform presedintelui Societatii Romane de Hipertensiune.
Ceaiul de hibiscus are o serie de alte proprietati printre care mentinerea tensiunii arteriale la limite normale, eliminarea lichidelor retinute in exces in corp ori protejarea celulelor de stresul oxidativ. De asemenea, ceaiul de hibiscus mentine sanatatea aparatului respirator, curatand caile nazale, esofagul si plamanii.
Citește și: 3 stari sufletesti care duc la boli de inima
De la stres la boli de inima e doar un singur pas, insa nu doar agitatia contribuie la durerile din piept.
Apasarea din inima apare din mai multe motive. Bolile cardiovasculare pot fi cauzate de sedentarism si alimentatie nesanatoasa, dar acestia nu sunt singurii factori ce pot dauna sediului emotiilor tale.
Stari sufletesti care se transforma in boli de inima: Teama
Teama de nou, teama de a spune ce simti, supararea neexprimata – toate acestea ii fac rau inimii tale. Consumarea interioara este una dintre cauzele producerii infarctului, iar asta o spun chiar medicii.
Nu iti suprima niciodata emotiile, fie ca sunt pozitive sau negative. Daca ai nervi, lasa-i sa iasa din tine, iar daca esti foarte vesel nu te gandi ca ceilalti ar putea rade de motivele tale de bucurie.
Sentimentul de izolare
Lipsa de comunicare nu duce doar la probleme de natura sociala, ci si medicala. Spune mereu ce gandesti, vorbeste cu oamenii de langa tine si nu te imbufna din orice motiv.
Daca vrei ca ceilalti sa te inteleaga si sa nu te mai simti respins, singura cale este comunicarea sincera. Daca nu discuti cu ceilalti, nu doar ca ii ranesti pe ei (nu vor sti niciodata ce se intampla cu tine cu adevarat), te ranesti mai ales pe tine.
Ura, ranchiuna
Viata nu este intotdeauna roz. Ai fost tradat si vei mai fi. Nu toti prietenii de ieri te vor insoti in calatoria ta sufleteasca si in ziua de maine. Trebuie sa fii constient de asta si sa nu iti focusezi mintea si inima doar pe sentimente de ura si de ranchiune.
Iertarea te elibereaza de toate energiile negative care sunt centrate in jurul inimii. Asadar, iarta-i pe cei care te-au suparat si nu alege niciodata calea razbunarii. Rautatea este una dintre cauzele problemelor cardiovasculare.
Sursa foto: Shutterstock