Connect with us

Revistateo.ro

Povestea copiilor transsexuali - COMENTEAZA

Sanatate

Povestea copiilor transsexuali – COMENTEAZA

Medicii se confrunta de cativa ani cu o problema mai putin obisnuita. Tot mai multi copii vin alaturi de parintii lor sa le spuna ca simt ca nu apartin corpului in care s-au nascut, mai precis isi doresc ca din fete sa devina baieti si invers.

La inceput, cand nu se stiau prea multe despre orientarile sexuale, acest lucru era tabu si deseori era considerat ca o problema psihica. Acum medicina a reusit sa descopere ca transexualitatea exista si ca astfel de cazuri sunt foarte multe, insa putini au curajul sa vina in fata si sa rezolve aceasta problema.

Transexualitatea este diferita fata de homosexualitate.
Sa luam exemplul unui barbat homosexual, acesta este atras de barbati, dar nu isi doreste sa devina femeie, spre deosebire de un transexual, care isi doreste asta. Un transexual poate deveni femeie, doar dupa lungi perioade de consiliere psihologica, tratament cu hormoni si abia dupa ce acest proces este incheiat, pot fi demarate procedurile chirugicale de schimbare a sexului, actelor de indentitate si a numelui.

Inclusiv in Romania se fac astfel de operatii, pana acum au fost facute 6 operatii decontate de casa de asigurari, insa operatiile de schimbare de sex la adolescenti sunt inca un mister in tara noastra.

Revenind la copiii transexuali, dupa cum va spuneam la inceputul acestui articol, numarul acestora a crescut foarte mult, atat de mult incat un post de televiziune, TLC, are o propie emisiune pe aceasta tema, in care ii putem vedea pe copiii care au ales sa isi schimbe sexul si care inca de mici sunt sub tratament medical.

Pasii sunt extrem de lungi si uneori durerosi, in cazul unei fetite, care isi doreste sa devina baiat, ii este administrat testosteron injectabil si sub forma de gel. Astfel, cu ajutorul altor medicamente i se opreste aparitia pubertatii si trecerea catre un alt sex este mai usoara. De exemplu prin inceperea tratamentului la o varsta frageda, sanii unei fetite nu mai cresc, i se opreste dezvoltarea practic.

Acelasi proces este si la baieti, doar ca medicamentele administrate sunt de alt tip, care ajuta baiatul sa aiba sani, sa nu ii creasca par corporal etc.

SUA a devenit prima tara care a oferit drepturi copiilor transexuali, astfel institutiile publice sau private nu au dreptul sa refuze asistenta acestora, sa ii discrimineze sau sa refuze inscrierea lor in scoli. De asemenea copiii vor putea alege ce tipuri de sport pot sa faca, de fete sau de baieti, singurul lucru care nu este permis este mersul la toaleta, care pana la schimbarea de sex trebuie sa ramana intocmai sexului actual.

Acesta este un prim articol, dintr-o serie pe care o vom publica, tocmai de aceea nu am tratat acest aspect pe larg sau pe anumite teme.

Vrem sa stim care este parerea voastra, ce ati face daca fiul sau fiica voastra v-ar spune ca este transexual?

4 Comments

4 Comments

  1. bibi

    2014-05-30T13:46:11+03:00 at 2014-05-30T13:46:11+03:00

    ba fratilor sunt educatoare si am intalnit acum trei ani un baietzel care isi dorea din tot sufletul jucarii de fetite si sa faca numai activitati de fetite ceea ce mie ca un cadru didactic cu experienta mi s-a parut deplasat comportamentul lui…credeti-ma ca foarte greu m-am convins singura sa pot comunica cele observate de mine parintiilor iar cand spui asa ceva parinetele ori te scuipa in ochi,ori te face nebun ori ajunge la alte mijloace pentru a te pedepsi pe tine pentru cele ce zise si observate…PARINTI DIN ZIUA DE AZI SUNT INGNORANTI SI CEL MAI GRAV ESTE CA SUNT ASA CU CINE NU TREBUIE…si anume copiii lor…unii dintre ei nici nu recunosc daca copilul este bolnav daca necesita atentie mai multa….ascund lucrurile astea…si va rog parinti…SPUNETI EDUCATOARELOR TOT CE AU COPII…TOT FARA JENA SI ASTFEL IMPREUNA VOM INCERCA SA FACEM CEVA PTR EI.o zi buna

  2. bibi

    2014-05-30T13:48:50+03:00 at 2014-05-30T13:48:50+03:00

    P.S iar draga PRESA NUMAI NE DATI VOI EXEMPLU PE AMERICANII PENTRU CA AIA IN CURAND SI GAINILE O SA LE FACA SA ISI SCHIMBE SEXUL!!!

  3. livia

    2014-05-30T15:52:39+03:00 at 2014-05-30T15:52:39+03:00

    mda…e ca si societatea in care traim, exista multa ignoranta la acest nivel din partea parintilor in primul rand, ce sa mai vorbesc de cadre didactice care daca sunt trecuti de o anumita varsta deja l-au bagat pe saracul copil la balamuc …in capul lor
    nu ne miscam sau nu ne dezvoltam asa rapid ca japonezii dupa razboi dar trebuie sa avem rabdare…din pacate scuza asta a scapat multe guverne si o sa mai scape de acum inainte.
    personal cred ca e pacat pt acesti copii nevinovati, simplu pt ca ei nici nu prea stiu ce inseamna la urma urmei…
    we placut tuturor 🙂

  4. Alex

    2017-02-18T17:19:45+02:00 at 2017-02-18T17:19:45+02:00

    Cei care promovează astfel de comportamente anormale trebuie de asemenea să fie incluși in categoria celor cu probleme psihice. Rușine să vă fie!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top