Mancaruri
Dovlecei umpluti cu carne de curcan
La sfarsitul primaverii se culegi dovleceii, si, daca tot vom avea ocazia sa ne bucuram de ei, iti oferim cea mai buna reteta de dovlecei umpluti.
Dovleceii se pot prepara intr-o mie de feluri posibile: pane, sub forma de chiftele, supa crema sau la gratar. Dovleceii umpluti reprezinta varianta cea mai buna si consistenta din toate variantele de retete cu aceste legume.
Ingrediente pentru dovleceii umpluti
– 2 dovlecei;
– 200 grame de carne de curcan macinata;
– un morcov;
– o ceapa;
– un ardei iute;
– o legatura de patrunjel verde;
– 4 linguri de pasta de rosii;
– 2 linguri de orez;
– sare si piper, dupa gust.
Cum se prepara
1. Spala dovleceii si taie-i in doua pe lungime. Trebuie sa le scoti miezul pentru a putea sa ii umpli. Curata ceapa si toac-o marunt. Treci apoi si morcoul pe razatoare.
4 motive pentru care dovleceii trebuie sa fie in alimentatia ta zilnica
GUSTARE DELICIOASĂ: Chiftele din dovlecei
2. Indeparteaza semintele ardeilor si toaca-i marunti. Pune uleiul la incins, adauga ceapa, ardeiul si morcovul, caleste doua minute dupa care adauga si carnea de curcan.
3. Lasa 4 minute carnea pana isi schimba culoarea, dupa care adauga orezul si omogenizeaza. Dupa aproximativ 3 minute de la adaugarea orezului, pune patrunjelul tocat. Presara cu piper si sare si ia tigaia de pe flacara.
4. Se umple cele 4 jumatati de dovlecei sectionati si se asaza intr-o cratita, cu umplutura in sus.
5. Adauga cate o lingura de pasta de rosii pe fiecare dovlecel si presara cu patrunjelul ramas. Adauga 200 ml de apa si pune capacul pe cratita, dupa care da-o la cuptor.
6. Dupa 35 de minute, da la o parte capacul si mai lasa cratita la cuptor inca 10 minutele. Dovleceii se servesc calzi cu iaurt natural cu verdeata sau smantana proaspata. Pofta buna!