Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Regele Mihai are cancer si se retrage din viata publica

Regele Mihai are doua tipuri de cancer, sustin surse din Casa Regala, anunta DIGI 24. Suveranul ar suferi de leucemie si cancer de piele si ii va ceda tronul fiicei sale.

Regele Mihai a avut o interventie chirurgicala si se simte slabit, mai spune sursa citata.

Zvonurile privind inrautatirea starii de sanatate a Regelui Mihai au inceput sa circule in presa inca de la inceputul acestui an, insa Casa Regala le-a negat.

Informatia privindu-l pe Regele Mihai vine in contextul in care in aceste zile a avut loc sesiunea Consiliului Regal in Elvetia la Aubonne si Morges.

„În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical…Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta… Am cerut Consiliului Regal să-şi continuie menirea şi să ofere sfatul său custodelui Coroanei”, se arata intr-un mesaj al Regelui Mihai.

Potrivit unui comunicat al Casei Regale,” Sesiunea Consiliului Regal in Elvetia In zilele de 1-2 martie 2016, are loc, la Aubonne si Morges, in Elvetia, a cincea sesiune a Consiliului Regal. Consiliul Regal a fost reinfiintat de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, printr-un Decret semnat la 1 octombrie 2010 in Aubonne, Elvetia, cu scopul de a fi un corp consultativ, care sa ajute, ‘prin sfaturile si rezolutiile lui, Seful Familiei Regale in deciziile sale curente sau de importanta istorica, juridica, economico-financiara, politica si dinastica’ (Articolul 2 din Decret). El este succesorul comitetelor politice si consultative infiintate de Majestatea Sa in cursul exilului si dupa anul 1989.

Membrii Consiliului Regal sunt Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei, Alteta Sa Imperiala si Regala Arhiducele Lorenz al Austriei, Principe al Belgiei, domnul Andrew Popper, Seful Casei Majestatii Sale Regelui, maestrul Adrian Vasiliu, dr. Jonathan Eyal, domnul Guy Pochelon, domnul Anders Lindberg si dr. Anneli Ute Gabany. Secretarul Consiliului este, de la reinfiintare, domnul avocat dr. Ioan-Luca Vlad, Consilier Privat onorific al Familiei Regale a Romaniei. Agenda intalnirii cuprinde puncte privind bunul mers al Casei Regale, sarbatoarea din acest an dedicata implinirii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale si a Statului roman modern, precum si chestiuni legate de viitor.

La finalul sesiunii, Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai va da publicitatii un mesaj din partea Consiliului Regal. Pana in prezent, Consiliul Regal a avut urmatoarele sesiuni: 2-4 octombrie 2010, Palatul Elisabeta, Bucuresti, 19-20 februarie 2011, Palatul Elisabeta, Bucuresti, 31 octombrie 2011, Aubonne, Elvetia (cu aceeasi ocazie a avut loc si un Consiliu al Familiei Regale, conform art. 9 din Normele Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, condus de Majestatea Sa Regele) si 1 august 2015, Aubonne, Elvetia”.

1 Comment

1 Comment

  1. relu

    2016-04-12T12:56:34+03:00 at 2016-04-12T12:56:34+03:00

    regele mihai?!!!! a cui rege e omul acesta lacom???
    Aplecat din Romania plin de averi (la intelegere cu comunisti) APOI a venit sa-si reintregeasca avutia prin retrocedarile palatelor si averilor construite prin sudoarea poporului obidit in timpurile dinaastiei de Hohenzolern care a venit cu mana goala si s-a imbogatit pe spinarea acestui popor. Inainte de 1940 prin ” „grija” regelui si a celor de la putere de atunci mai bine de 70% din populatia tarii era analfabeta ,usor de manipulat. Regele ii lasa -_- tronul -fiicei sale Margareta si actorasului cabotin duda ( cu caractere mici)…. Care tron ii lasa balbaitul la duda si margareta lui ? .. de cand Romania este regat ? Monarhia este in momentul de fata o forma de conducere ANACRONICA
    . MAI TERMINATI CU CAPETELE ASTEA MAI MULT INCORNORATE , DECAT INCORONATE , care s-au alaturat noilor capitalisti in jefuirea fara pic de rusine a acestei tari > Vai de ea Romanie !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top