Connect with us

Revistateo.ro

Zizi Lambrino este una dintre cele mai controversate femei ale istoriei Casei Regale. Povestea ei cu Carol al II lea a fost una cu totul deosebita.

Stil de viata

Zizi Lambrino, marea iubire a regelui Carol al II-lea

Zizi Lambrino este unul dintre cele mai controversate nume din istoria Casei Regale. Aventura ei cu Regele Carol al II lea a ramas in istorie, iar aceasta poveste tulburatoare de amor o vom prezenta in cele ce urmeaza

Ioana Maria Valentina Lambrino, cunoscuta ca Zizi Lambrino, s-a nascut  pe 3 octombrie 1898 la Roman, fiind fiica generalului Constantin Lambrino si a Euphrosinei Alcaz. Se spune ca familia ei ar fi avut origini aristocratice greco-bizantine, dar informatia este greu de verificat.

Carol al II lea a cunoscut-o pe Zizi Lambrino la Iasi, priuntr-un concurs de imprejurari si s-a indragostit de ea. Povestea lor de dragoste a inceput in timpul Primului Razboi Mondial si a provocat furie in randul Casei Regale, deoarece aceasta nu avea sange albastru. Cei doi amorezi erau astfel nevoiti sa se refugieze la conacul familiei Lambrino din comuna Zapodeni pentru a-si exprima iubirea.

In cele din urma, printul Carol decide sa o ia de nevasta pe aceasta, dar cu mare scandal. El dezerteaza in anul 1918, in plin Razboi Mondial, din unitatea militara de la Targu Neamt al carei comandant era si pleaca la Odessa cu Zizi Lambrino.

Regele Ferdinand se infurie teribil si ordona aducerea in tara a fiului sau. Carol va fi tinut, apoi, timp de 75 de zile in arest la manastirea Horaita din Neamt, suveranul sperand ca o va uita astfel pe Zizi.

Casatoria celor doi este anulata de Tribunalul Ilfov in ianuarie 1919, dar relatia lor a continuat, pe ascuns, iar la 8 august 1920 se naste copilul celor doi, Mircea Grigore Lambrino, pe care Carol nu l-a recunoscut, fiind adus pe lume dupa anularea casatoriei.

Ferdinand il trimite pe Carol intr-o calatorie in jurul lumii, considerand ca asa va sta departe de Zizi si ca relatia lor va lua sfarsit.

In anul 1921, Carol al II-lea se casatoreste cu printesa Elena a Greciei, iar autoritatile romane decid sa o trimita pe Zizi in Franta, la Neuilly, ca sa fie departe de Carol. Ea va trai intr-o vila cumparata special pentru ea si va primi o renta anuala de 110.000 franci.

Zizi Lambrino a incercat, insa, in mai multe randuri sa obtina recunoastere oficiala pentru fiul sau. Dupa ce Carol a renuntat la coroana in urma unui nou episod amoros, ea a incercat si mai insistent sa obtina drepturi pentru copilul ei, dar eforturile au fost zadarnice.

Instalarea regimului comunist in Romania va duce la anularea intelegerii prin care Zizi Lambrino primea renta anuala. Starea ei materiala se va deteriora considerabil si ii va grabi sfarsitul.

Zizi Lambrino a murit pe 11 martie 1953 la Neuilly, cu o saptamana inainte ca fostul rege al Romaniei sa inceteze din viata.

După moartea mamei sale, Carol Mircea Grigore (Lambrino) (1920–2006) a obtinut in 1955 la instantele portugheze dreptul de a purta numele de Hohenzollern, iar in 1995 i s-a recunoscut legitimitatea ca fiu al regelui Carol al II-lea.

foto:historia.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top