Connect with us

Revistateo.ro

ALERTA DE MISOGINISM. 7 moduri in care o femeie e redusa la tacere de societate

Stiri

ALERTA DE MISOGINISM. 7 moduri in care o femeie e redusa la tacere de societate

Desi este o problema despre care vorbim atat de putin, merita abordata mai ales acum, in luna femeii. 7 motive pentru care femeile traiesc in alerta de misoginism.

Din pacate, femeile sunt privite inca prin ochiul pacatului stramosesc. Si azi, in societate, trebuie sa demonstreze mai mult si mai multe decat barbatii, trebuie sa suporte o sumedenie de stereotipuri doar pentru ca reprezinta ‘sexul slab’.

Multi sociologi sustin ca originea misoginismul este chiar interpretarea Bibliei. De la Eva incoace, femeile au fost privite intotdeauna cu mai mult scepticism decat barbatii. De pilda: femeile nu au voie sa insele, barbatii au voie, si asta doar pentru ca ei simbolizeaza ‘stalpul familiei’ si ar avea grija de casa.

7 moduri in care femeile sunt reduse la tacere de societate prin comportamente sau fraze misogine:

1. „Nu purta fusta mini pentru ca atragi violatorii”

Aceasta fraza condamna femeia din start si absolva barbatul de orice vina. El este tentat, el doar raspunde unei provocari sexuale.

Daca lucrurile ar sta invers si un barbat ar purta pantaloni scurti si maieu cand iese in oras, ar trebui ca femeile sa fie indreptatite sa le faca orice? Din aceasta fraza reiese clar conceptia pe care multi oameni din jurul nostru o au despre femei: sunt doar niste jucarii sexuale.

Ce nu poate ierta niciodata o femeie de 30 de ani

6 cauze pentru care orice femeie trebuie sa lupte

2. „Zoe, fii barbata!”

Femeile trebuie sa fie puternice precum barbatii. Sa nu se mai planga atunci cand sunt in perioada menstruatiei, sa nu mai viseze la cai verzi pe pereti. Propozitia pe care doamnele o aud des ii desconsidera inclusiv pe barbati. Oare masculii nu au vulnerabilitati? Sunt fara inima si fara dureri? Daca le arata, sunt mai slabi sau sunt mai degraba puternici si curajosi sa fie asa cum simt?

3. Misoginism in spoturi publicitare

Exista o serie de reclame in care femeia calca, femeia spala vasele, femeia face cumparaturi. Aceste mesaje subliminale induc ideea ca femeia este in primul rand casnica. Daca ii mai ramane timp, poate e si altceva, dar nu prea este clar ce anume.

4. „Trebuie sa faci copii pana la varsta de…”

Nimeni nu are dreptul sa decida asupra vietii niciunuia dintre noi. Femeile care fac copii la 30 de ani sau la mai mult de atat vor fi mai putin mame?

5. „Trebuie sa fii mai feminina”

Barbatilor le plac femeile sensibile si usor pisicoase, insa nu toate femeile pot sa isi exprime feminitatea oricand si la orice ora. Exista o serie de factori care determina comportamentele noastre.

6. Blondele de la volan

In general, bancurile cu blonde sau criticile pe care le primesc femeile care conduc sunt misogine din start. Conform unui studiu britanic realizat de Carrental UK, condus de Gareth Robinson, 57% dintre barbati au fost implicati in unul sau mai multe accidente, spre deosebire de femei (43%).

7. „Plangi ca o fetita!”

Formele de misoginism sunt atat de variate si de subtile, incat barbatilor li se induce ideea inca de mici copii ca a plange este neaparat rau si asta o fac doar femeile, pentru ca sunt… femei, deci sunt slabe emotional.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top