Retete de post
Meniu de post. Ce sa mananci in Postul Pastelui
Ce poti manca in Postul Pastelui daca sunt interzise alimentele de origine animala? Iata un meniu de post pe care il poti prepara in orice zi.
Iata un meniu de post. Vezi ce poti gati pentru felul principal, felul doi si cum te indulcesti fara sa incalci legile postului.
Felul intai: Ciorba de zarzavaturi
Ingredientele necesare:
– cartofi;
– ceapa;
– morcovi;
– telina;
– patrunjel;
– ardei rosu;
– bors acru;
– pasta de rosii;
– sare, dupa gust.
Cum se prepara:
Taie ceapa cubulete si procedeaza la fel si cu morcovul, dupa care amesteca-le. Adauga telina si patrunjelul si pune-le la fiert intr-un vas cu un sfert de apa din cantitatea totala.
Adauga treptat cartofii taiati cubulete. Spre final se adauga putintel ulei, pasta de tomate si borsul acru. Amesteca bine si apoi presara supa cu patrunjel tocat marunt.
Felul doi: sarmalute de post
Ingredientele necesare:
– ceapa;
– ulei;
– orez;
– morcov;
– radacina de telina;
– patrunjel;
– bulion;
– bors acru;
– condimente, dupa gust.
Cum se prepara:
Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei incins. Adauga orezul, morcovul ras, radacinile de telina si patrunjelul. Toaca patrunjelul verde si amesteca-l cu sarea si piperul, dupa gust. In umplutura de sarmale poti pune si ciuperci sau soia granule. Opareste putin frunzele de varza inainte de a inveli sarmalutele.
Desert: Salata de fructe
Ingredientele necesare:
– portocale;
– banane;
– mere;
– kiwi;
– grapefruit;
– zahar vanilat.
Cum se prepara:
Curata si spala fructele dupa care taie-le sub forma de cubulete. Amesteca-le si adauga zaharul vanilat la final.
Cu un asa meniu, sa tot tii post, nu-i asa?