Retete
Greseala pe care o faci cand prepari piure de cartofi
Piureul de cartofi este un fel de mancare gustos, preparat de foarte multe gospodine. Cu toate acestea, din cauza unei greseli frecvente, poate sa iasa cleios sau fara gust.
Sara Foster, proprietara unui restaurant foarte cunoscut din Marea Britanie, face piure de cartofi de ani de zile. Ea a publicat recent o carte de bucate in care explica ce sa faci pentru a obtine un piure gustos si consistent.
Iata care sunt cele mai comune greseli in prepararea unui piure de cartofi!
Taierea cartofilor in bucatele prea mici
Sara Foster spune ca pastreaza cartofii mici intregi si ca ii taie pe cei mari in bucati nu foarte mici. Ea spune ca daca bucatile sunt prea mici, vor absorbi prea multa apa si vor incepe sa isi piarda culoarea. Pe masura ce tai cartofii, pune-i intr-o oala cu apa rece, asfel incat sa nu se decoloreze. Cand ai terminat de taiat toti cartofii, pune oala pe aragaz si las-o la fiert.
Citeste si: Si tu gatesti cartofii in acest mod? Niciodata sa nu mai faci asta!
Citeste si: O noua varianta de cartofi la cuptor! Trebuie sa ii incerci!
Lasarea cartofilor in apa dupa ce acestia au fiert
Cea mai mare greseala pe care poti sa o faci in prepararea piureului este, in opinia Sarei, sa lasi cartofii in apa dupa ce au fiert. Vor absorbi prea multa apa, exact ca in cazul in care ii tai in bucati prea mici.
Utilizarea instrumentelor gresite cand pasezi cartofii
Sara Foster recomanda sa folosesti un pasator de cartofi sau un mixer de mana pentru a zdrobi cartofii, iar in acest mod vei evita sa se formeze cocoloase. In niciun caz nu ar trebui sa folosesti un procesor de alimente, pentru ca ii va taia in asa fel incat vor elibera prea mult amidon, iar piureul va iesi cleios.
De asemenea, ea spune ca ar trebui sa folosesti mai multe feluri de cartofi pentru a obtine un piure pufos, gustos, care sa arate impecabil. In ceea ce priveste cartofii noi, ea spune ca ii lasa necuratati, pentru un strop de culoare.
foto:pixabay.com