Connect with us

Revistateo.ro

Cum alegem un carucior pentru copii? Lucrurile pe care trebuie sa le stii

Stil de viata

Cum alegem un carucior pentru copii? Lucrurile pe care trebuie sa le stii

Atunci cand vine vorba despre cumparaturile pentru bebe, caruciorul reprezinta poate cea mai dificila achizitie, asta pentru ca, in prezent, exista numeroase modele de carucioare pentru copii, care mai de care mai variate si mai interesante. Si totusi, cum alegi dintre zecile de carucioare pentru copii colorate si care iti fac imediat cu ochiul, fie ca esti in magazin sau pe un site specializat?

Clar, siguranta si confortul bebelusului primeaza in alegerea parintilor. E si normal. Totusi, pe locul al doilea, trebuie sa fie mamica sau taticul, cei care vor impinge de zor caruciorul la plimbare, il vor urca pe scari sau indesa in lift.  Toate acestea se vor intampla aproape zilnic, vreme de 2 ani, astfel ca e important sa faci alegerea cea mai buna, sa alegi din multimea de carucioare pentru copii unul care sa ti se potriveasca ca o manusa.

Cum alegi un carucior?

Bun, sa spunem ca iti plac mai multe modele de carucioare pentru copii. E un lucru normal, mai ales ca multe dintre ele arata foarte bine, iar cand urmeaza sa ai primul copil, nu e tocmai usor sa alegi din prima un singur model. Ia in considerare urmatoarele, iar departajarea intre carucioarele pentru copii se va face de la sine, pas cu pas.

  • Stilul de viata al parintilor

Daca esti obisnuit sa calatoresti mult cu masina, uita-te dupa carucioare pentru copii 3 in 1 sau 2 in 1, care includ si scoica auto. Ea poate fi montata pe cadrul caruciorului odata ce ati ajuns la destinatie. Dar daca folositi mijloacele de transport, aveti in considerare carucioare pentru copii foarte usoare, care se strang cu o singura mana – functie extrem de utila, va garantam.

  • Varsta bebelusului

Daca bebe se afla inca in burtica lui mami, fa o selectie dintre tipurile de carucioare pentru copii cu landou. In primele 6 luni, va fi mai mult decat necesar. Apoi, se poate trece cu usurinta la carucioare pentru copii tip sport, asta daca sunteti activi si vreti ca plimbarile prin parc sa fie un prilej de descoperire a lumii inconjuratoare pentru bebe si de alergare pentru mamica sau tatic.

  • Spatiul din masina sau din casa

Daca nu beneficiati de spatiu suficient si veti fi nevoiti sa pliati caruciorul dupa fiecare folosire a lui, atunci este recomandat sa va indreptati atentia spre modelele de carucioare pentru copii care se strang mai usor, tip umbrela sau cu o mana. Verificati si daca modelul dorit are loc in liftul blocului. Pentru o mamica poate fi dificila urcarea pe scari cu bebelusul si cu caruciorul. Pe scurt: nu plecati la cumparaturi fara ruleta. Faceti masuratorile necesare si cititi cu atentie dimensiunile carucioarelor pentru copii!

  • Suprafata pe care va veti plimba cu bebelusul

Acesta este un aspect foarte important pentru dumneavoastra in alegerea dintre zecile de modele de carucioare pentru copii. Daca drumul cu bebe este plin de piatra sau iarba, veti avea nevoie de un model cu roti mari., pentru a fi mai bine absorbite socurile la care este expus cel mic.

  • Greutatea si manevrabilitatea unui carucior

In primele luni de viata, bebe va sta mai putin intr-un carucior pentru copii, indiferent cat de interesant este acesta, si mai mult in bratele mamicii, astfel ca greutatea si manevrabilitatea devin esentiale pentru parinti. Carucioarele pentru copii cu maner intreg, spre exemplu, sunt cu 30% mai usor manevrabile decat cele cu doua manere, in timp ce cele cu cadru metalic sunt mai stabile si mai durabile, dar multe mai grele decat modelele de carucioare pentru copii cu cadru din plastic.
Tine aici doar de forta mamicii si de cum poate ea sa se descurce cu caruciorul, astfel incat sa nu il puna pe cel mic in pericol, dar nici pe ea.

  • Omologarea

Un lucru este clar: toate carucioarele pentru copii trebuie sa fie testate pentru sistemul de prindere in centuri de siguranta, frane, mecanismele de blocare care previn plierea accidentala, absenta colturilor taioase si stabilitatea. Din pacate, nu toate modelele de carucioare pentru copii sunt certificate, astfel ca fiti atenti la ceea ce cumparati, nu va lasati cuceriti de un anumit model!

La Noriel, e usor sa alegi modelul potrivit dintre zecile de carucioare pentru copii din magazine si de pe site. Acestea au garantie, indeplinesc toate conditiile de siguranta si confort, sunt omologate si accesibile ca pret, pentru toate buzunarele si stilurile de viata ale parintilor. Mai mult decat atat, livrarea acestora este gratuita. Fa cea mai buna alegere, vino la Noriel!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top