Connect with us

Revistateo.ro

Cercetatorii de o prestigioasa universitate britanica au stabilit care este varsta ideala pentru a face primul copil.

Stil de viata

Care este varsta ideala pentru a face primul copil

Cercetatorii britanici de la The London School of Economics and Political Science au stabilit care este varsta ideala la care o femeie ar trebui sa faca un copil, pentru ca acesta sa fie mai inteligent decat media.

Un studiu efectuat in Statele Unite ale Americii arata ca, in anul 2013, varsta medie a femeilor care aduceau pe lume primul copil era de 26 de ani. O noua cercetare evidentiaza faptul ca ar fi mai intelept sa astepti sa treci de aceasta varsta pentru a face un copil.

Potrivit publicatiei The Independent, cercetatorii de la prestigioasa Scoala de Stiinte Politice si Economice din Londra au analizat datele de la Millenium Cohort Study, care monitorizeaza dezvoltarea a peste 18.000 de copii din Marea Britanie pentru o perioada extinsa de timp, pentru a determina care este efectul varstei mamei asupra cresterii si dezvoltarii copilului.

Citeste si: Cele mai frumoase citate despre mama

Citeste si: Varsta ideala de maritis, in functie de zodie

Studiul a scos la iveala ca varsta ideala pentru a face un copil este cuprinsa intre 30 si 39 de ani. Conform cercetarii, copiii nascuti de femeile care au intre 30 si 39 de ani sunt mai inteligenti, au rezultate mai bune in testele cognitive si ii depasesc la rezultate scolare pe cei nascuti de femeile care au intre 20 si 29 de ani sau care au peste 40.

Potrivit cercetatoarei Alice Goisis, mamele care fac primul copil in al treilea deceniu al vietii lor sunt mai educate, au venituri mai mari, stil de viata mai sanatos, sunt in relatii stabile si isi planifica sarcinile, cautand ajutor prenatal.

Desi femeile care nasc dupa ce au trecut de 40 de ani isi alapteaza mai mult copiii si le citesc mai mult, studiul arata ca odraslele acestora au sanse mai mari sa devina obezi si foarte putin interesati de activitatile fizice, intrucat mamele lor nu mai au energia de a se juca asa de mult cu ei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top