Connect with us

Revistateo.ro

Desert de post: Pariziene cu mere

Retete de post

Desert de post: Pariziene cu mere

Daca vrei un desert de post simplu si foarte gustos alege aceste pariziene cu mere. Uite cum trebuie sa le prepari!

Pentru a prepara parizienele cu mereu ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Aluat:
– o jumatate de kilogram de faina alba
– 8 grame de drojdie
– 300 de ml de suc proaspat de portocale
– 150 de grame de zahar
– un praf de sare
– 70 ml de ulei
– esenta de vanilie
– coaja rasa de portocala

CITESTE SI: DESERT DE POST. RETETA DE PRAJITURA CU BULION

CITESTE SI: RETETA DE POST: SARMALE CU CIUPERCI SI OREZ

Umplutura:
– 6-7 mere mari
– 6-7 linguri de zahar
– 6 biscuiti simpli
– un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare:

Drojdia se dizolva in apa calduta, alaturi de o lingurita de zahar. Peste ea se adauga sucul de portocale, zaharul, coaja rasa de portocala si esenta de vanilie. Se formeaza un amestec omogen care se toarna peste faina cernuta in prealabil si amestecata cu sarea.

Se framanta aluatul pana ce se obtine o compozitie elastica si omogena. Uleiul se incalzeste usor si apoi se toarna treptat peste aluatul deja obtinut. Se framanta in continuare. Aluatul se lasa apoi intr-un loc cald, acoperit cu un prosop curat, sa creasca. Dupa aproximativ o ora se imparte in bucati dreptunghiulare de aproximativ 80 de grame.

Pentru umplutura se maruntesc biscuitii intr-un blender. Merele se curata si se dau prin razatoare (sau se taie cubulete), dupa care se pune deasupra lor zaharul si se lasa 10 minute. Se scurg usor si se amesteca cu biscuitii si zaharul vanilat. Pe fiecare bucata de luat se pune o lingura de umplutura si se ruleaza. Se aseaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptor pana se rumenesc si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Sursa foto: chicaandjo.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de post

To Top