Connect with us

Revistateo.ro

5 boli pe care le poti lua dintr-o baie publica

Sanatate

5 boli pe care le poti lua dintr-o baie publica

Mare grija cand iti faci nevoile intr-o toaleta publica! Ia-ti intotdeauna masuri de siguranta. Iata 5 boli pe care le poti lua dintr-o baie publica.

Top 5 boli pe care le poti lua dintr-o baie publica:

1. Sindromul hemolitic uremic

Bacteria E.coli se adaposteste in materia fecala si se poate raspandi foarte usor. Aceasta bacterie produce dureri abdominale provocand sindromul hemolitic uremic. Scaunele cu sange sunt primul semnal al contagierii cu aceasta bacterie, sustin numeroase studii medicale.

2. Afectiuni stomacale provocate de bacteria Shigella

Bacteria Shigella este un alt inamic cu care te poti intalni pe capacul de WC. Aceasta bacterie provoaca dureri stomacale puternice si se instaleaza in corp cu repeziciune.

INCREDIBIL: Cati MICROBI sunt pe un ecran de SMARTPHONE. Mai multi decat pe VASUL DE TOALETA!

Suc detoxifiant cu morcovi, care te curata de microbi si iti intareste imunitatea

3. Faringita

In baile publice se poate gasi si celebrul streptococ. Aceasta provoaca faringita si inclusiv pneumonie, daca nu este diagnosticat si tratat la timp. Streptococul produce si infectii contagioase ale pielii sau fasceita necrozanta (o boala rara, extrema care distruge pielea si testuturile de sub ea, incluzand grasimea si tesuturile care acopera muschii).

4. Infectii nosocomiale si sindromul socului toxic

Aceste boli cumplite pot fi generate de stafilococul auriu pe care, de asemenea, il poti gasi in baile publice. Dureaza doar trei secunde de la transmiterea bacteriei pe cale nazala in intreg organismul.

5. Gripa/raceala

Virusurile pot supravietui mult timp intr-un mediu umed, mai ales intr-o baie publica. Acolo te poti imbolnavi serios mai ales daca te lovesti de conditii precare de igiena unde colcaie microbi si bacterii nevazute.

Cel mai indicat ar fi sa iei cu tine servetelele tale de fiecare data cand mergi intr-o toaleta publica si sa acoperi capacul WC-ului daca esti sceptica cu privire la conditiile de igiena din locul in care ai ajuns. Spala-te bine pe maini dupa ce ti-ai terminat treaba pentru a fi 100% sigura ca bacteriile nu iti vor crea probleme de sanatate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top