Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai puternice rugaciuni catre Sfantul Gheorghe, protectorul naturii

Stiri

Cele mai puternice rugaciuni catre Sfantul Gheorghe, protectorul naturii

Pe 23 aprilie, ortodocsii il cinstesc pe Sfantul Gheorghe, unul din ce mai mari martiri ai crestinismului. Iata care sunt cele mai puternice rugaciuni catre Sfantul Gheorghe, protectorul naturii si al necuvantatoarelor.

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este cunoscut pentru curajul cu care si-a afirmat credinta crestina in perioada persecutarii crestinului de catre Imparatul Diocletian (303). Exista mai multe rugaciuni catre acest sfant pe care daca le spui esti ferit de necazuri si primejdii.

„Tu, Mare Mucenic Gheorghe, care impreuna cu cei fara de trup esti si toate le cunosti din timp si carele de purtatorii de nevointa esti cinstit, miluieste-ne pe noi pacatosii. Vino, Sfante Gheorghe si lumineaza mintea mea, pentru ca sa cunosc eu pacatele ce le-am savirsit; misca inima mea ca sa ma hotarasc si sa ma indrept; ajuta necredintei si slabiciunei mele si scapa-ma cu harul tau de pacatele cele trupesti si sufletesti.

Sfântul Gheorghe – Tradiții și obiceiuri

SMS-uri, Mesaje şi Urări de Sfântul Gheorghe

Totdeauna numele tau arata inaltimea randuielilor tale, caci dupa chemarea lui Dumnezeu, te-ai aratat cu cuviinta slujitor vrednic al Cuvantului, Dumnezeu-Omului; de aceea cu laude te fericim pe tine Sfante Gheorghe, care ai trecere in fata lui Dumnezeu Tatal. Binecuvanteaza-ne pe noi si fa rugaciunile noastre sa fie de folos. Amin.”

Rugaciuni catre Sfantul Gheorghe – rugaciunea a doua:

„Sfinte Mare Mucenice, cel care ai vietuit dupa vrednicia numelui tau – ca luand pe umeri Crucea lui Hristos, bine ai lucrat pamantul cel intelenit de inselarea diavoleasca – stand in slava inaintea Scaunului Celui Ce le stapaneste pe toate, fa-te acum mijlocitor osardnic noua, nevrednicilor – si ingradeste-ne cu rugaciunile tale.

Fii izbavitor al celor robiti de pacate, ocrotitor al saracilor, doctor al bolnavilor, indrumator al celor rataciti in intunericul acestei lumi. Izbaveste-ne, ca un milostiv, din toata nevoia, alungand tulburarea pacatelor si a primejdiilor de multe feluri si ne invredniceste, pentru rugaciunile tale, sa fim si noi buni cultivatori ai pamantului fiintei noastre. Amin!”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top