Torturi
Tort capuccino cu brau de capsuni
Tort capuccino cu brau de capsuni. Ingrediente pentru 12 felii
Crema:
10gr gelatina
3 plicuri praf de capuccino instant
250 ml frisca
500gr mascarpone
100gr zahar
750gr capsuni
1 pliculet zahar vanilat
Blat:
200gr piscoturi de sampanie
200ml frisca
1lg praf de cacao
Mod de preparare
1. Se inmoaie gelatina circa 10 minute in apa rece. Praful de cappucino se amesteca in 250ml apa fierbinte, se dizolva gelatina in acest amestec. Se lasa sa se raceasca si se introduce la frigider 20 de minute.
2. Frisca se bate cu zahar vanilat. Mascarpone se bate cu zaharul, se scoate din frigider compozitia cu gelatina si se incorporeaza in ea mai intai crema de mascarpone si apoi frisca batuta.
3. Se spala si se curata capsunile. Se tapeaza cu hartie fundul unei forme de tort, se toarna crema si se rapartizeaza deasupra ei un strat de capsuni. Se acopera cu restul de crema. Deasupra acesteia se aseaza piscoturile. Se da la frigider 4 ore.
4. Se scoate inelul de pe marginea formei si se toarna tortul pe un platou. Se bate frisca si se aseaza deasupra lui in valuri. Se orneaza cu capsuni si se putreaza cu cacao.