Stiri
Trucuri de gatit care te vor salva de acum inainte
Gatitul nu este intotdeauna atat de usor precum pare, insa cu ajutorul catorva sfaturi bune vei reusi sa duci la bun sfarsit mancarurile pe care le-ai inceput. De foarte multe ori exista chiar si bucatarese experimentate care fac gafe, asa ca nu iti fa griji. Iata cateva trucuri de gatit care te vor salva de acum inainte!
1. Ai sarat supa prea tare? Nicio problema! Spala bine un cartof mare, curata-l si pune-l in oala cu supa. Acesta va absorbi excesul de sare.
2. Daca vrei sa gatesti sfecla rosie, trebuie sa stii ca sarea se adauga doar la sfarsit!
3. Atunci cand vrei sa economisesti timp sa cureti blenderul mult mai repede, tot ce trebuie sa faci este sa torni in el putina apa si cateva picaturi de detergent de vase. Porneste-l pentru cateva minute si apoi clateste-l!
4. Un mod inedit de a conserva verdeata este urmatorul: toaca frunzele marunt si pune-le intr-o tavita pentru gheata. Toarna putin ulei de masline si da tavita la congelator. Rezultatul te va uimi!
CITESTE SI: TOCATORUL DE PLASTIC SAU DE LEMN? CARE CREZI CA E CEL MAI BUN?
CITESTE SI: 6 PARTI DIN BUCATARIE PE CARE NU LE CURETI CUM TREBUIE
5. Vrei sa nu mai dea laptele in foc niciodata? Pune in loc de capac, o lingura de lemn deasupra.
6. Pentru a curata o rodie foarte usor trebuie sa tai ai capacul si apoi sa faci doua mici crestaturi laterale. Intoarce fructul pe dos si gata!
7. Ti se pare ca pizza care a ramas de ieri miroase ciudat, insa la gust e senzationala? Incalzeste-o in ziua urmatoare in tigaie, nu in cuptorul cu microunde.
8. Branza ramane proaspata daca o pastrezi in hartie de copt, nu in folie de plastic.
9. Fructele citrice se tin la temperatura camerei daca iti doresti sa fie proaspete cat mai mult timp.
10. Nu vrei sa arunci vinul care a ramas? Pune-l intr-o tava pentru gheata si congeleaza-l. Il vei putea folosi la sosuri!
Acestea sunt cele mai tari trucuri de gatit asa ca nu ezita sa apelezi la ele!
Sursa foto: huffingtonpost.com