Dieta si Sport
Greseala pe care o facem aproape toate cand vrem sa slabim si tinem dieta
Ideea de baza e destul de simpla: de prea multe ori, oamenii spun ca vor slabi negresit daca renunta, pe perioada dietei, la vin, chipsuri, ciocoloata, pizza si alte bunatati neprietenoase cu silueta. Iar aceasta este cea mai mare greseala, spune Autumn, convinsa ca eliminarea complete a vinului si a alimentelor preferate va duce, invariabil, la esecul programului de slabit
“Cred ca cea mai mare eroare este sa elimini cu totul niste alimente pentru o perioada determinata de timp si sa speri ca vei obtine rezultate de durata”, a declarat Autumn Calabrese intr-un interviu pentru Business Insider. Si a explicat: “Este o strategie care functioneaza pe termen foarte scurt; dar, de obicei, efectul final te poate duce mai apoi intr-un loc de 10 ori mai rau decat cel in care erai inainte de a incepe cura de slabire.”
“Am cunoscut multi oameni care spun: gata, sunt la cura de slabire, deci renunt cu totul la carbohidrati, nu ma mai ating de dulciuri, vin si altele asemenea. Doar ca nu vei putea face asta pentru tot restul vietii si, dupa ce ai oprit dieta, te vei intoarce la aceste alimente, iar kilogramele pe care le-ai dat jos se vor pune la loc cu repeziciune. Asta daca nu cumva te vei ingrasa mai tare decat inainte de dieta!”
Solutia propusa de nutritionista celebritatilor este programul ei de 21 de zile, in care ai voie sa te atingi inclusiv de asa-numitele alimente interzise, cum ar fi ciocolata, doar ca in cantitati limitate, controlabile si controlate cu atentie. “Eu nu cred in eliminarea completa a unor lucruri din dieta, de aceea le permit clientilor mei sa bea si un pahar de vin, sa manance si o bucatica de ciocolata. Pentru ca exact asta e viata adevarata in care traim si cand nu suntem la cura de slabire.”, spune Autumn Calabrase.
Ea explica, mai apoi ca, ce se intampla daca nu tii cont de aceasta realitate: din momentul in care se termina cura si ne reintoarcem la vechile obiceiuri alimentare, organismal “se va naspusti” pe nutrientii de care a fost privat. Si va face depozite suplimentare, “de teama” ca iar vor disparea din alimentatie, deci din rezervele sale. Practic, ea nu propune o dieta propriu-zisa, ci mai degraba un regim de control alimentar riguros. In programul ei de slabit, nimic nu e interzis, dar totul e extrem de bine cantarit. Nu e o “dieta”, ci un plan de control al portiilor.
E un program foarte asemanator cu faimoasa cura de slabire „totul la jumatate”: la fiecare masa, iti pui in farfurie ca de obicei, doar ca mananci fix jumatate de portie. Efectul e fabulos!