Connect with us

Revistateo.ro

Top 4 cele mai stresante momente ale unei zile si cum sa le depasesti

Stiri

Top 4 cele mai stresante momente ale unei zile si cum sa le depasesti

Exista multe momente dificile de-a lungul unei zile. Pe unele reusim sa le depasim, insa pe altele nu. Ne frustram, ne enervam si ne pierdem energia in zadar. Iata care sunt top 4 cele mai stresante momente ale zilei si cum le poti depasi cu mai multa usurinta!

1. Momentul in care suna alarma. Trezitul in mod fortat declanseaza o crestere brusca a nivelului de stres din organism. Pulsul creste in mod automat si tensiunea arteriala deopotriva. In cazul persoanelor mai in varsta aceste treziri pot creste riscul de atac de cord. Pentru a preveni „socul” unei astfel de treziri este indicat sa alegi alarma melodioasa si un volum cat mai mic. De asemenea, inainte ca telefonul sa sune l-ai putea seta sa lumineze usor sau sa vibreze, pentru a te aduce intr-o stare mai apropiata de trezire.

2. Ora de varf. Este cu siguranta stresanta pentru toata lumea: te grabesti, nu iti mai gasesti cheile, in autobuz este foarte aglomerat, toata lumea se agita. Pastreaza-ti calmul, chiar daca e dificil. Asigura-te ca servesti inainte un mic dejun consistent. Un studiu recent efectuat pe soareci a demonstrat ca acestia aveau un nivel scazut de anxietate atunci cand erau hraniti cu iaurt.

CITESTE SI: AFLA DACA ESTI SANATOS IN DOAR 30 DE SECUNDE

CITESTE SI: CE SE INTAMPLA DACA ITI MASEZI URECHEA IN ACESTE PUNCTE

3. Ora 4 dupa masa. Studiile arata ca la aceasta ora organismul are nevoie de o pauza si de o gustare. Fie ca esti obisnuit sa ii oferi asta, fie ca nu, vei observa ca in jurul acestei ore te simti mai obosit si mai nelinistit. Acest lucru se petrece in principal din cauza foamei. Asigura-te ca ai pe langa tine o gustare sanatoasa, dar si posibilitatea de a te odihni macar 15 minute.

4. Momentul in care ajungi acasa se numara printre cele mai stresante momente ale unei zile. S-ar putea sa te surprinda, insa studii recente demonstreaza faptul ca femeile au un nivel de stres mai scazut la locul de munca, iar acesta creste atunci cand ele ajung acasa. Ordinea si disciplina de la serviciu sunt mult mai pretuite in subconstient decat datoriile pe care le are o femeie acasa. Un orar flexibil ar putea sa te ajute mult in acest caz.

Sursa foto: playbuzz.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top