Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ministrul Sanatatii si-a dat demisia

Demisia acestuia vine ca urmare a scandalului dezinfectantilor diluati. Vineri, in 1000 de oameni au cerut in strada demisia ministrului Sanatatii, dupa scandalul dezinfectantilor diluati din spitale. Oamenii au scandat in fata Palatului Victoria si a sediului MS.

Scandalul dezinfectantilor diluati a izbucnit dupa o ancheta a jurnalistului Catalin Tolontan, care a dezvaluit, bazandu-se pe declaratiile şi pe documentele furnizate de foşti angajati ai firmei Hexi Pharma, a dezinfectantii furnizati de aceasta spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta.

De asemenea, presa a mai relatat ca Dan Condrea, patronul acestei firme, este actionar si la o firma care asigura servicii de curatenie in unitati medicale, firma care acelasi administrator ca Unilab, aboratorul unde ar trebui sa fie verificata calitatea dezinfectantilor. Analize facute in laboratorul de stat ICECHIM au aratat ca dezinfectantii livrati de Hexi Pharma au o concentratie de 10 ori mai mica decat cea din reteta.

Dupa aceste dezvaluiri, Parchetul General a demarat o ancheta, iar MS a dispus un control la spitale. Sambata, jurnalistul Catalin Tolontan a scris ca verificarile cerute de ministrul Sanatatii „sunt gandite de acelaşi om a carui asociatie a primit sponsorizari de la producatorul de dezinfectanti destinati spitalelor”.

Citeste mai multe despre demisia ministrului Sanatatii si despre scandalul dezinfectantilor diluati pe Huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top