Connect with us

Revistateo.ro

Fenomen astrologic inedit! Mercur se aliniaza cu Soarele si Pamantul, eveniment ce are loc o data la 10 ani. Iata cum sunt afectate zodiile.

Stiri

Mercur se aliniaza cu Soarele si Pamantul. Care este cea mai avantajata zodie

Fenomenul va fi vizibil in special din Europa Occidentala si cele doua Americi. Planeta apare ca un mic disc negru indreptandu-se spre soare, iar evenimentul poate fi observat cu ajutorul unor instrumente astronomice speciale sau pe Internet.

Spectacolul astronomic va lua sfarsit la ora 18.42 GMT, fiind vizibil din acele zone ale lumii unde va fi zi in acest interval orar, cu conditia ca vremea sa fie buna.

Citeste si: Horoscop Mariana Cojocaru pentru luna mai

Citeste si: Horoscop Mihai Voropchievici 9 – 15 mai 2016

Zonele de unde va putea fi observat cel mai bine fenomenul de luni sunt Europa Occidentala si de Nord, vestul Africii de Nord, Africa de Vest, Canada, estul Americii de Nord si o mare parte din America Latina. Martin Barstow, presedinte al Royal Astronomical Society, aminteste intr-un comunicat ca trebuie respectate anumite reguli de siguranța. A privi Soarele direct, fara protectie, poate provoca leziuni oculare iremediabile. Ochelarii speciali pentru eclipse nu sunt insa utili fiindca planeta este prea mica. „Este nevoie de un instrument astronomic pentru a mari imaginea Soarelui”, afirma Pascal Descamps, dand ca exemplu solaroscopul, care permite observarea fara pericol a Soarelui prin proiecția imaginii lui inversate pe un ecran. Cu acest instrument, Soarele va avea un diametru de 12 centimetri, iar Mercur, de 0,75 milimetri.

Trecerea lui Mercur prin fata Soarelui a fost observata pentru prima oara de Pierre Gassendi, in 1631, dupa ce fusese prezisa cu cativa ani inainte de Johannes Kepler, care a murit inainte sa poata vedea ineditul fenomen.

Astrologii spun ca acest fenomen are o incarcatura deosebit de importanta, mai ales ca trecerea lui Mercur are loc pe ziua de 9 mai, iar numarul 9 inseamna spiritualitate si discernamant.

Din punct de vedere astrologic, conjunctia Mercur-Soare este echivalent cu ceea ce reprezinta o eclipsa. Ocultatia Mercur retrograd-Soare face curatenie pe linia directa, de destin. Cea mai avantajata zodie va fi Fecioara, intrucat patronul ei spiritual este Mercur.

Fecioarele vor cunoaste un nou inceput, iar perioada ce urmeaza le va aduce succese.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top