Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla cu dintii tai cand bei sucuri fara zahar

Stiri

Ce se intampla cu dintii tai cand bei sucuri fara zahar

Obisnuiesti sa consumi des sucuri fara zahar? Acestea nu sunt intotdeauna atat de benefice pe cat crezi. Aceste bauturi sunt tot atat de nocive pentru dintii tai, ca si cele care contin zahar. Cel putin asta dovedeste un nou studiu efectuat de centrul de cercetare Oral Health Cooperative de la Universitatea din Melbourne, Australia.

Cercetatorii au descoperit ca toate sucurile fara zahar contin aditivi acizi care inmoaie smaltul dintilor. Oamenii de stiinta au facut un experiment pe 23 de sucuri fara zahar diferite pentru a ajunge la aceasta concluzie. „Majoritatea oamenilor nu sunt constienti de faptul ca in timp ce diminuarea consumului de zahar reduce riscul aparitiei cariilor, mixul de chimicale pe care toate sucurile din comert il contin conduce la eroziunea dentara.”, declara Eric Reynolds, profesor la Melbourne Dental School.

CITESTE SI: PUDRA DE CIUPERCI – UN NOU SUPERALIMENT

CITESTE SI: COAJA DE BANANA FIARTA TE AJUTA SA SCAPI DE INSOMNIE

Zaharul formeaza o placa peste dinte, placa pe care bacteriile o digera si o transforma in acid. Acest acid ataca dintii dizolvand straturile exterioare de smalt. Asadar, orice bautura care contine acid poate face acelasi lucru, fie ca ea contine zaharuri sau nu. Cercetatorii au concluzionat ca atat bauturile cu zahar, cat si cele care contin indulcitori (inclusiv apa minerala cu arome) pot conduce la pierderea smaltului dintilor, fara sa existe vreo diferenta intre ele.

Pentru a te proteja trebuie sa eviti consumul de sucuri fara zahar, dar si consumul altor bauturi acide din comert. Citeste foarte bine lista cu aditivi si renunta la produsele care contin acid citric acid fosforic. Clateste-ti gura cu apa imediat dupa ce ai baut un astfel de suc si asteapta aproximativ o ora inainte sa te speli pe dinti. Daca faci asta imediat dupa consum, poti indeparta stratul de smalt care a fost inmuiat de ingredientele acide.

Sursa foto: indianexpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top