Connect with us

Revistateo.ro

Medicii i-au permis sa se sinucida dupa ce au decis ca stresul post-traumatic de care suferea este incurabil

Stiri

Medicii i-au permis sa se sinucida dupa ce au decis ca stresul post-traumatic de care suferea este incurabil

Stresul post-traumatic de care suferea o femeie din Olanda a fost declarat incurabil si in urma acestei decizii a medicilor, femeii i s-a permis sa se sinucida. Ea a fost victima abuzului sexual de la varsta de 5 ani pana la varsta de 15 ani si in urma acestui abuz a ramas cu traume foarte mari.

Femeia a fost tinuta la terapie intensiva si starea ei psihica s-a imbunatatit, insa nu indeajuns. Ea suferea de anorexie, depresie cronica, halucinatii, comportament obsesiv-compulsiv si a incercat in repetate randuri sa se sinucida. Psihiatrul sau si intreaga echipa medicala au decis ca nu exista nici o speranta pentru ea, iar un raport medical final a aprobat cererea ei de a-si termina socotelile cu viata.

CITESTE SI: RUGACIUNEA CARE TE SCAPA DE DEPRESIE

CITESTE SI: SCRISOAREA UNUI BAIETEL DE NOUA ANI BOLNAV DE AUTISM SI DEPRESIE

Tot acest raport confirma ca i s-a administrat anul trecut o injectie letala si ca ea a fost complet competenta atunci cand a luat aceasta decizie. Nu a existat nicio depresie majora sau schimbare a starii de spirit care sa ii influenteze aceasta alegere.

Detaliile acestui caz au fost scoase la iveala pentru a justifica legile eutanasierii din Olanda, insa militantii anti-eutanasiere spun ca acest caz sugereaza ca a fi o victima a abuzului sexual conduce la pedeapsa cu moartea. „Este aproape ca si cum ai spune ca o persoana care se confrunta cu stresul post-traumatic in urma unui abuz indelungat trebuie sa fie pedepsita cu moartea pentru a fost o victima.”, declara unul dintre militanti pentru Dailymail.

Olanda a introdus legea eutanasierii in 2002 si de atunci au existat 5561 de decese (sinucideri legale cu injectii sau medicamente pe care pacientii si le-au administrat singuri).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top