Connect with us

Revistateo.ro

CASTIGATORUL EUROVISION 2016

Stiri

CASTIGATOR EUROVISION 2016

UCRAINA a castigat Eurovision 2016 cu 534 puncte. Aceasta tara a fost reprezentata de Jamala – 1944 care a luat de cele mai multe ori 12 puncte.

castigator-eurovision-

Marile absente ale acestei seri au fost Romania si Moldova. Romania a fost descalificata din cauza datoriilor pe care TVR le-a acumulat la EBU, iar Moldova nu a reusit sa treaca de semifinale. Show-ul nu a putut fi vazut in Romania, singurele posturi de televiziune care au putut sa transmita Eurovision au fost RAI 1, TVE si Pro 7. Organizatorii au transmis live show-ul si pe Youtube.

La fel ca si pana acum, tarile participante au fost votate de juriile de specialitate din fiecare tara, dar si de fanii competitiei.

Cel mai impresionant show din acest an a fost realizat de reprezentatii Rusiei, iar cea mai proasta prestatie a fost a celor din Georgia. O premiera in acest an a fost prezenta lui Justin Timberlake care a sustinut un recital, dar si prezentatorii care au interpretat un musical.

castigator-eurovision-2016 (1)

Castigator Eurovision 2016 – Piesa castigatoare

Iata care au fost voturile care au decis castigatorul Eurovision

Concursul Eurovision este unul dintre cele mai vechi din istoria televiziunii internationale. Prima editie a avut loc pe 24 mai 1956. Pana in prezent, mai mult de 14.000 de piese au luat parte la competitie in cei 61 de ani de cand se tine acest concurs.

In fiecare an, aproximativ 180 de milioane de telespectatori urmaresc Eurovisionul. Recordul de participari la competitia europeana l-au atins anii 2008 si 2011, cu un numar de 43 de tari participante, iar cele mai multe trofee le-au primit Irlanda (7 ori), Suedia (6), Luxemburgul, Franta si Marea Britanie de cate 5 ori fiecare.

Cel mai de succes produs al Eurovisionului ramane trupa ABBA, formatie suedeza care a castigat concursul in anul 1974. Din acel moment, ABBA a devenit o trupa de referinta pentru muzica internationala. Melodia „Waterloo” a fost aleasa cea mai buna piesa din istoria show-ului. Eurovisionul este transmis in Europa, Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, India, Coreea de Sud, Noua Zeelanda si mai nou, Statele Unite ale Americii.

Din 2010, este permisa inregistrarea pieselor in concurs si din afara Europei. De altfel, de doi ani, Australia participa la Eurovision. ABBA, Celine Dion si Julio Iglesias sunt doar cateva din celebritatile care au participat la Eurovision.

Galerie foto Castigator Eurovision 2016

 

1 Comment

1 Comment

  1. Marian Stoian (cazut la Margineni)

    2016-05-15T11:34:45+03:00 at 2016-05-15T11:34:45+03:00

    Sa moara sora`mea,Luminita si cu fratele meu Aurica daca va mint cand zic ca la puscarie e greu cand trebuie sa o sugi in cret de la jmekeri adevarati ca frati lu` Ghenosu!
    Eu m-am dus sa fac impachetari cu namol ca sa ma obisnuiesc cu pamantul si acum sunt rece ca sticla de bere sa moara Rica daca va mint!
    Asta e! Te crezi sukar de piata Resita , o sugi in cret la Margineni…
    Viva Ghenosu!!!

    Marian a lu` Rica

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top