Connect with us

Revistateo.ro

Cum iti protejezi ochii de calculator in 6 pasi simpli

Stiri

Cum iti protejezi ochii de calculator in 6 pasi simpli

Vrei sa stii cum iti protejezi ochii de calculator? Nimic mai simplu! Exista cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi cu strictete. Fie ca lucrezi in fata calculatorului, sau ca petreci timp de placere pe internet, este foarte important sa iti protejezii ochii si sa eviti problemele care pot aparea atunci cand petreci ore in sir in acest mod. Iata care sunt cei 6 pasi care te vor ajuta!

1. Clipeste in mod repetat. Ori de cate ori clipesti, pleoapele tale raspandesc lichid lacrimal pe suprafata globului ocular. Acest lucru previne uscarea ochilor si iritarea acestora.

2. Urmeaza regula 20-20. Mai exact, trebuie ca la fiecare 20 sa minute sa te uiti in zare, la cel putin 20 de metri distanta de tine. Este ideal sa privesti peisajul de afara sau sa privesti la mare departare. Acest lucru iti antreneaza muschii ochilor si te ajuta sa te concentrezi mai bine.

CITESTE SI: CUM SA RENUNTI LA SARE

CITESTE SI: 5 GRESELI PE CARE LE FACI LA DUS

3. Trebuie sa ai lumina potrivita. Lumna are un rol foarte important, iar cea naturala este cea mai benefica. Ar trebui sa te asiguri ca ea bate din dreapta sau sin stanga biroului tau, insa niciodata din fata sau din spate.

4. Ai grija la distanta fata de monitor. Monitorul ar trebui sa se afle la o distanta de cel putin 60-70 de centimetri de ochii tai. Atunci cand stai foarte aproape poate dauna mult vederii.

5. Foloseste ochelarii de protectie. Nu ai idee cat de benefici sunt. Medicul trebuie sa iti ofere aceasta optiune, daca ai nevoie de ea. Orice pereche de ochelari poate avea o folie de protectie, care te ajuta atunci cand stai mult la calculator.

6. Fa o vizita la oftalmolog. Asa cum mergem la dentist cel putin o data pe an, tot asa ar trebui sa vizitam si oftalmologul. In zilele noastre ochii ne sunt intr-o permananeta schimbare, asa ca trebuie sa stim in ce situatie ne aflam.

Acum ca ai aflat cum iti protejezi ochii de calculator, asigura-te ca urmezi si tu acesti pasi si ca faci in mod regulat vizite la medicul oftalmolog. Aceste lucruri te vor ajuta sa ai o vedere mult mai sanatoasa!

Sursa foto: giveeducatons.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top