Connect with us

Revistateo.ro

Te dor calcaiele pe timpul zilei? Uite ce trebuie sa stii!

Sanatate

Te dor calcaiele pe timpul zilei? Uite ce trebuie sa stii!

Daca te dor calcaiele pe timpul zilei, trebuie sa stii neaparat cateva lucruri importante. Atunci cand simti astfel de dureri cel mai probabil este vorba despre ligamentul subtire care leaga calcaiul de partea din fata a piciorului. Studiile arata ca la peste 50% dintre persoanele care se confrunta cu aceasta problema, durerea provine de la acest ligament numit si fascia plantara.

Principalele cauze pentru care te dor calcaiele sunt kilogramele in plus sau miscarile repetitive. Aceasta problema apare de cele mai multe ori la femeile gravide, la atleti si la persoanele care stau foarte mult in picioare. Greutatea si presiunea cauzeaza inflamatii si dau nastere unei dureri care de cele mai multe ori devine extrem de suparatoare.

Din fericire poti preveni aceasta problema destul de usor. Exercitiile de stretching sunt extrem de benefice, in special cele care vizeaza intinderea gambei. Tot ce trebuie sa faci este sa extinzi piciorul printr-o miscare de fandare si sa il tii in aceasta pozitie cateva secunde. Repeta exercitiul de cate ori pe fiecare picior. Un alt exercitiu eficient este urmatorul: stai asezat pe scaun si descalta-te. Stai picior peste picior si trage spre tine de varful cel mare, timp de 10 secunde. Repeta de trei ori pentru fiecare picior.

Nu uita ca antrenamentul regulat este foarte important in prevenirea durerilor de calcai. Trebuie sa incerci sa te misti cat mai mult, sa mergi pe jos cel putin 30-45 de minute in fiecare zi. Inainte de exercitii sau munca fizica grea este recomandat sa te incalzesti foarte bine, pentru a preveni intinderile sau alte tipuri de accidentari. Mentine-te la greutatea normala si fereste-te de kilogramele in plus.

sursa foto: huffingtonpost.com

Cum sa-ti cureti calcaiele cu bicarbonat de sodiu

Călcâiele aspre şi crăpate constituie o problemă frecvent întâlnită.

Pentru multe persoane, aceasta reprezintă o problemă pur cosmetică, însă prin neglijarea ei se poate ajunge la lucruri mult mai grave. Prin adâncirea fisurilor, pielea începe să sângereze şi disconfortul se transformă în durere. Simptomele călcâielor crăpate:- pielea călcâielor devine gălbuie sau se închide din ce în ce mai mult la culoare;- îngroşarea pielii pe marginile călcâielor;- durere în timp ce păşiţi;- pete roşiatice şi cu aspect solzos pe călcâie;- senzaţie de mâncărime;- sângerări;- piele aspră şi descuamată.

Aceste probleme se pot remedia in mod natural, foate ieftin si foarte usor folosind bicarbonatul de sodiu.

Acest ingredient pe care il avem mai toti in bucatarie are proprietati antiseptice puternice, care trateaza infectiile picioarelor si reduce duritatea apei, creand un mediu perfect pentru inmuierea acestora. Bicarbonatul de sodiu amelioreaza si chiar trateaza anumite probleme ale pielii. Il puteti folosi in mod regulat. Iata cum trebuie sa procedati:

Aveti nevoie de: 3 linguri bicarbonat de sodiu 4 litri de apa Se adauga bicarbonatul de sodiu in apa fierbinte pentru a se dizolva si se inmoaie picioarele in solutie timp de 20 de minute. Dupa aceea cand picioarele sunt inmuiate bine se exfoliaza cu o piatra ponce.

Se clatesc bine cu apa calduta si se sterg bine pana se usuca. Aplicati apoi o crema hranitoare, vaselina sau crema de picioare si incaltati sosete de bumbac. Este recomandat sa faceti acest procedeu inainte de culcare si sa dormiti cu sosetele peste noapte.

Veti observa primele efecte dupa primul tratament. Faceti asta timp de o saptamana apoi faceti pauza o zi si mai repetati inca o saptamana. Se repeta acest tratament de trei ori, iar picioarele vor arata fine si matasoase la atingere. Acesta este un articol pur informativ. Nu sunt destinate sa inlocuiasca sfatul medical profesional.

Scapă de problema călcâielor crăpate cu doar 5 lei!

Nu puţine sunt persoanele care merg la cumpărături de sandale ori pantofi, dar le este jenă să probeze încălţările respective pentru a nu scoate la iveală călcâiele crăpate.

După câteva luni în care am purtat încălţări groase şi sosete, este timpul să lăsăm picioarele să respire în ceva mai comod, dar înainte de asta trebuie să avem grijă ca tălpile noastre să nu ne facă de râs. Piele îngroşată şi aspră, uneori chiar crăpată, ne dă bătăi de cap nu doar din pricina aspetului inestetic, ci şi din cauza faptului că, mergând astfel la plajă, riscul de a lua anumite bacterii ori viruşi de pe nisipul aspru este mult mai mare.

Cu toate că pielea îngroşată poate fi înlăturată uşor cu ajutorul unei pile speciale, mai groasă, asta nu înseamnă că vom rezolva problema călcâielor crăpate, ba dimpotrivă, nu vom face altceva decât să creştem sensibilitatea pielii în zona respectivă.

Astfel, soluţia prin care putem remedia rapid această problemă este uleiul din sâmburi de caise, pe care îl găsim în majoritatea magazinelor naturiste şi al cărui preţ este în medie 5 lei/50 ml.

Extrem de hidratant şi bogat în vitamine, uleiul din sâmburi de caise este soluţia la care apelăm atunci când vrem să avem călcâie catifelate, fără crăpături şi piele îngroşată. Pentru că se absoarbe foarte repede în piele, nu lasă zona alunecoasă, astfel că ne putem încălţa în câteva momente după aplicarea tratamentului. Datorită mineralelor şi a acizilor conţinuţi, uleiul din sâmburi de caise asigură o hidratare mult mai mare a pielii, faţă de uleiurile sau cremele obişnuite.

Poate fi aplicat în fiecare zi, pe piele curată şi eventual după curăţarea călcâielor, iar în două săptămâni vei observa cum problema călcâielor crăpate a dispărut, moment în care poţi merge încrezătoare la plajă ori în oraş, încălţată în sandale sau pantofi ce îţi lasă călcâiul descoperit.

Continue Reading
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top