Connect with us

Revistateo.ro

A 5 a duminica dupa Paste

Stil de viata

A 5 a duminica dupa Paste

In a 5 a duminica dupa Paste se citeste din Evanghelia dupa Ioan pilda Samarinencei. Mai exact, se relateaza o convorbire dintre Mantuitorul Iisus Hristos si o femeie din Samaria. Iisus a venit intr-o cetate din Samaria si s-a oprit langa o fantana sa bea apa, moment in care o femeie samarineanca a venit si ea sa scoata apa din acel loc. Iisus ii spune: „Da-mi sa beau!”, insa femeia a fost foarte mirata de acest indemn, caci el era iudeu si ea samarineasca. In acele vremuri iudeii si samarinenii nu se intelegeau.

Iisus ii raspunde atunci cu multa blandete: „Daca ai fi cunoscut darul Lui Dumnezeu si Cine este Cel care-ti zice: Da-Mi sa beau!, tu ai fi cerut de la El, si El ti-ar fi dat apa vie“. Femeia insa nu a inteles sensul cuvintelor Mantuitorului, caci el se referea la cele vesnice si nu la apa ce se afla in acea fantana. Cand a auzit insa ca cel ce va bea apa vie nu va inseta niciodata, samarineanca a cerut : „Doamne, da-mi aceasta apa, ca sa nu mai insetez, nici sa mai vin aici sa scot“. Atunci Iisus a trimis-o sa-si aduca barbatul.

CITESTE SI: DE C ENU TI SE INDEPLINESTE RUGACIUNEA

CITESTE SI: PARINTELE ILARION ARGATU: CEA MAI PUTERNICA RUGACIUNE

Femeia a recunoscut ca nu are barbat, iar urmatoarele cuvinte ale Lui Hristos au uimit-o cumplit si i-au rascolit sufletul. „Bine-ai zis ca nu ai barbat, ca cinci barbati ai avut, iar cel pe care-l ai acum nu-ti este sot.“. Samarineanca s-a minunat si, crezand ca Iisus este profet, i-a vorbit despre locul de inchinaciune al samarinenilor si despre Mesia pe care Il astepta.

Hristos i-a marturisit ca El este cel mult asteptat si in acea clipa samarineanca a fugit in cetate si a dat de veste tuturor si toti au venit sa-L vada. In acea zi multi dintre ei au crezut in cuvantul Domnului si L-au rugat sa ramana printre ei.

Acest episod relatat in a 5 a duminica dupa Paste poate fi asemanat cu un examen pe care fiecare dintre noi il da la un moment dat in viata. Oamenii se asemana cu samarinenanca si multi dintre ei cauta apa vie insa nu o vor gasi decat in clipa in care Il vor gasi pe Hristos. Asa cum samarinenii au inteles in cele din urma care este apa cea vie, tot asa credinciosii trebuie sa o caute cu ardoare si sa isi pastreze credinta pentru a se putea bucura in final de cele vesnice.

sursa foto: doxologia.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top