Connect with us

Revistateo.ro

De ce nu e bine sa combini rosii cu castraveti

Dieta si Sport

De ce nu e bine sa combini rosii cu castraveti

Vara dorim sa mancam cat mai lejer ca sa nu ne ingreunam stomacul, mai ales ca de la mancarurile grase transpiram mai mult si ne ingreunam activitatile de zi cu zi. Sa combini rosii cu castraveti poate fi o solutie daca vrei sa mananci light. Rosiile si castravetii sunt legume sanatoase pe care le putem incerca in absolut orice dieta. Cu putin ulei de masline si ceapa, acestea devin delicioase.

Nimeni nu contesta cat de bune sunt impreuna, insa pentru sanatate aceasta combinatie poate crea probleme. Luate separat, rosiile si castravetii au proprietati care se bat cap in cap, iar compozitiile lor impreuna provoaca probleme in interiorul organismului, spun expertii in nutritie.

Primul argument impotriva acestei combinatii aparent ideale pentru o zi de vara este urmatorul: castravetii sunt alimente alcaline (recomandate pentru tratarea aciditatii gastrice), in timp ce rosiile sunt acidifiante. Daca le combini, iti vei umple corpul de saruri, caci impreuna formeaza o serie de saruri minerale care ingreuneaza digestia si cer multe lichide, uneori pacalind creierul caci ii solicita bauturi carbogazoase colorate.

Nutriţioniştii avertizează: Citeşte asta înainte să mănânci ROŞII CU BRÂNZĂ

Rosiile si beneficiile lor asupra sanatatii

Al doilea argument: Rosiile sunt bogate in vitamina C, un element esential organismului nostru. Vitamina C are rolul de a tine puternic sistemul imunitar. Stiai ca aceasta vitamina dispare in momentul in care mananci rosii cu castraveti?

Castravetii contin ascorbinoza, o enzima care distruge complet vitamina C. Practic, daca vrei sa iti iei aportul de vitamina C din salata de rosii cu castraveti, tocmai ai luat o masa inutila.

Al treilea argument: Combinate, rosiile si castravetii formeaza gaze in intestine. Explicatia data de nutritionisti este procesul diferit de digerare pe care il are fiecare leguma. Totodata, acestea ingreuneaza functionarea normala a ficatului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top