Connect with us

Revistateo.ro

5 alimente pe care nu ai voie sa le reincalzesti

Sanatate

5 alimente pe care nu ai voie sa le reincalzesti

Exista 5 alimente pe care nu ai voie sa le reincalzesti pentru ca pot sa te otraveasca. Vezi mai jos lista preparatelor pe care trebuie sa le consumi o singura data calde.

1. SFECLA ROSIE

Daca prepari o mancarica la care adaugi putina sfecla (piure de cartofi, o tocanita delicioasa) si vrei sa o reincalzesti, ar fi bine sa nu faci asta. Sfecla are un continut bogat de nitrati, benefici organismului nostru, insa daca este incalzita a doua oara ea poate dauna inimii si ficatului. De asemenea, abuzul de sfecla de rosie (mai mult de 400 ml pe zi) te poate lasa fara corzi vocale.

2. OUALE

Consumul oualor fierte este benefic, dar daca le incalzesti de doua ori acestea iti pot afecta aparatul digestiv. Ouale supuse unei temperaturi ridicate des pot crea probleme serioase ficatului si pancreasului.

3. CIUPERCILE

Ciupercile contin o serie de elemente nutritionale importante pentru organism. Acestea sunt bogate in fostfatide, uleiuri esentiale si lipide. Ciupercile pot fi o adevarata otrava pentru inima si intestine daca sunt consumate reincalzite.

OOPS! Zece alimente care nu au ce cauta NICIODATA in frigider!

TOP 6 superalimente pe care sa le mananci vara asta

4. CARTOFII

Amidonul din cartofi ne poate oferi cantitatea zilnica necesara de zaharuri, deoarece acesta contine glucide. Practic, gustul usor dulceag al cartofilor cruzi este dat de acea zeama numita amidon, care nu se poate dizolva in apa. La contactul cu apa, amidonul se umfla, iar la rece capata o culoare mov.

Daca reincalzesti cartofii, amidonul se poate transforma intr-o substanta toxica pentru inima si artere. Nu este recomandat consumul excesiv de cartofi femeilor insarcinate si copiilor de pana in 3 ani.

5. DELICIOASA CARNE DE PUI

Probabil ca ai facut des asta cu carnea de pui. Ti-o fi ramas de la mancarea de ieri si ai bagat puiul in microunde. Ti s-a parut la fel de delicios, insa nimeni nu ti-a spus ca acesta este daunator incalzit de doua ori. Carnea incalzita a doua zi isi schimba structura proteinelor si creeaza probleme digestive serioase.

1 Comment

1 Comment

  1. IOANA ORAM

    2017-06-02T15:09:00+03:00 at 2017-06-02T15:09:00+03:00

    Nu se poate citi din cauza reclamelor idioate!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top