Connect with us

Revistateo.ro

Dieta potrivita pentru fiecare si cele mai importante reguli ale ei

Cura de Slabire

Dieta potrivita pentru fiecare si cele mai importante reguli ale ei

Dieta potrivita pentru fiecare are o regula generala: schema alimentara potrivita. Obiectivul nu ar trebui sa fie doar unul singur, adica doar slabitul. Este foarte important sa reusim sa ne gasim echilibrul si sa adoptam niste obiceiuri alimentare sanatoase, care sa ne faca placere si care sa ne si ajute sa reducem greutatea corporala. Nutritionistul Lygia Alexandrescu a subliniat ca se ajunge la rezultate foarte bune daca exista o strictete in ceea ce priveste dieta si daca se compara regulat aportul de grasimi si glucide.

„Formula unica a fiecarei diete este simpla: consuma mai putine calorii decat poate arde organismul si rezultatul este slabirea. Nu este necesar sa se administreze medicatie pentru a avea rezultate mai bune, ci singurul lucru intelept ar fi sa se inceapa o schema alimentara echilibrata si, ce e cel mai important, care poate si trebuie sa fie urmata pentru tot restul vietii. Bineinteles ca exista foarte putini oameni care pot face acest lucru si de aceea adoptarea unei diete trebuie sa aiba ca principal scop orientarea subiectului in directia favorabila schimbarii modului de viata. O astfel de dieta trebuie practic sa ne invete sa mancam sanatos si sa ne ajute sa realizam si obiectivul legat de pierderea kilogramelor in plus”, a spus aceasta, conform Agerpres.

O alta regula de baza arata ca indiferent ce planul de slabit ales, un rol foarte important il are consumul regulat al alimentelor sanatoase: fructe si legume proaspete, proteine din carne degresata de pasare, peste sau vita sau lactate. „Cea mai recomandata este insa dieta bazata pe alimente bogate in nutrienti si sarace in energie (calorii). Este important de remarcat faptul ca, atunci cand se incepe un anumit program nutritional, aceste lucruri trebuie intelese pe deplin si mai ales trebuie urmate cu strictete. in functie de planul nutritional urmat si de felul in care reactioneaza organismul, este posibil ca rezultatele sa nu fie atat de rapide pe cat s-ar fi dorit.

Citeste si: Dieta cu castraveti te ajuta sa slabesti 7 kilograme in 14 zile

Greseala pe care o facem aproape toate cand vrem sa slabim si tinem dieta

De aceea, inainte de inceperea dietei trebuie sa se stabileasca (si sa se respecte) o perioada de timp in care dieta trebuie urmata fara abatere. in felul acesta se va evita abandonarea prematura a dietei si vor creste sansele obtinerii unor rezultate pozitive”, a subliniat Lygia Alexandrescu.

O eroare pe care o fac multi dintre cei care la un moment dat s-au decis sa slabeasca este legata de startul avantat si de renuntarea precipitata. „Esential este sa se inteleaga faptul ca pierderea rapida a kilogramelor este nesanatoasa si, in plus, atrage dupa sine riscul recastigarii acestora intr-un timp foarte scurt de la intreruperea dietei. Ritmul ideal de slabire este de 1 — 1,2 kg/ saptamana. Dupa renuntarea la o dieta dezechilibrata, perioada de mentinere este foarte scurta si exista riscul cresterii ponderale rapide”, este parerea nutritionistului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top