Sanatate
5 alimente sanatoase care devin toxice cand le consumi in cantitati mari
Daca esti obisnuit sa consumi alimente sanatoase, trebuie sa stii ca printre acestea se numara si unele care pot deveni toxice atunci cand sunt consumate in cantitati mari. Asa ca nu trebuie sa exagerezi nici macar atunci cand te alimentezi sanatos. Cantitatile sunt foarte importante, asadar acorda-le o atentie sporita!
1. Nucile braziliene. Contin foarte multi nutrienti importanti pentru organism. Sunt bogate in seleniu, element care are un rol esential in procesul de reproducere si in combaterea infectiilor din corp. Tine cont de faptul ca doar 8 nuci braziliene iti ofera 777% din necesarul zilnic de seleniu. Daca ai obiceiul de a consuma aceste nuci zilnic trebuie sa stii ca esti predispus la intoxicatia cu aceasta substanta.
CITESTE SI: 20 DE SEMNE CA TREBUIE SA TII ECHILIBREZI HORMONII
CITESTE SI: CANCERUL PE CARE MULTE FEMEI IL CONFUNDA CU CISTITA
2. Sfecla rosie. Sfecla rosie, alaturi de spanac, este foarte bogata in oxalati. O cantitate excsiva de oxalati poate fi periculoasa in special pentru persoanele care sufera de boli renale si pot conduce la acumularea de pietre la rinichi.
3. Tonul la conserva. Este ieftin si foarte practic. Contine numeroase substante nutritive, insa este bogat si in mercur. O cantitate ridicata de mercur dauneaza sistemului nervos. Tonul la conserva trebuie sa fie consumat cu precautie in special de femeile gravide sau de cele care alapteaza, caci poate conduce la aparitia unor malformatii grave ale faptului.
4. Carnea rosie. Carnea rosie este o buna sursa de fier, care are un rol esential in transportarea oxigenului catre sistmeul muscular. Deficienta de fier te va face sa te simti slabit, insa o cantitate prea mare dauneaza ficatului si poate conduce la probleme serioase de sanatate.
5. Orezul brun. Cand vine vorba de alimente sanatoase, acesta incepe sa fie mai popular decat orezul alb deoarece contine carbohidrati complecsi foarte importanti pentru organismul uman. Totusi trebuie sa stii ca acest tip de orez are o putere mare de absorbtie a arsenicului care se afla in mod natural in sol si aer. Aceasta este o substanta cancerigena foarte periculoasa.