Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai murdare obiecte din casa ta

Stil de viata

Cele mai murdare obiecte din casa ta. Tu stii care sunt?

Caminul nostru ar trebui sa fie cel mai confortabil loc de pe pamant si nu ar trebui sa prezinte niciun fel de pericol pentru sanatatea noastra. Din pacate, realitatea este alta. In casele noastre exista multe obiecte foarte incarcate cu bacterii care sunt periculoase pentru cei din jur. In randurile de jos sunt expuse cele mai periculoase dintre acestea, dar si felul in care putem tine bacteriile departe de organismul nostru. Ideea principala este ca trebuie sa lasam comoditatea si sa avem grija sa curatam regulat obiectele pe care le folosim in tot felul de activitati zilnice. Doar asa, atat noi, cat si familiile noastre, vom fi in siguranta si scutiti de neplaceri.

1. Chiuveta poate fi mai murdara decat un wc

Specialistii in controlul infectiilor au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat felul in care bacteriile profita de terenul fertil din bucatarie. Astfel, particulele de mancare de pe vasele lasate la inmuiat reprezinta locul ideal pentru inmultirea bacteriilor E.coli sau salmonella. Pentru igienizarea chiuvetei trebuie folosita zilnic o solutie care contine apa si inalbitor.

2. Telefonul mobil, raiul bacteriilor

Un studiu care s-a ocupat de analiza telefoanelor a evidentiat niste concluzii incredibile: 1.000 de tipuri de bacterii diferite, printre care si temura bac­terie E.Coli, sunt prezente pe dispozitivele pe care le ducem la ureche si in apropierea gurii in fiecare zi. Recomandarea este aceeasi ca la chiuvete: dezinfectarea periodica.

Citeste si: 5 greseli pe care le faci la dus. Atentie la punctul 2!

Nu aplica balsamul de buze cu degetele. Uite ce se va intampla!

3. Solnitele

Solnitele sunt cu siguranta unele dintre cele mai murdare din casa, intrucat nu le prea acordam atentie, astfel ca in timp se murdaresc si reprezinta mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Este recomandat ca in momentul in care stergem si curatam masa, sa facem la fel si cu solnitele.

4. Telecomanda

Atingem telecomanda de la TV in tot felul de situatii: nespalati pe maini, dupa ce stranutam sau dupa ce o scapam jos. In plus, toti cei din casa o ating si astfel contribuie la inmultirea bacteriilor. Este bine sa ne spalam pe maini dupa ce folosim telecomanda si sa o dezinfectam cu spirt de cate ori simtim ca devine unsuroasa.

Citeste continuarea listei pe pagina urmatoare:

Pagini: 1 2

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top