Connect with us

Revistateo.ro

Cum elimini bacteriile si pesticidele de pe fructe si legume

Stiri

Cum elimini bacteriile si pesticidele de pe fructe si legume

Fructele si legumele pe care le consumam zilnic sunt pline de pesticide si bacterii. De multe ori acestea nu pot fi indepartate doar prin simpla clatire cu apa, asa ca este nevoie de o solutie mai puternica. Fructele si legumele cu coaja tare pot fi curatare foarte usor daca ai la indemana ingredientul potrivit.

Este extrem de important sa cureti foarte bine coaja inainte de a taia un anumit fruct sau o leguma, pentru ca prin simpla feliere toate bacteriile, murdaria, praful si pesticidele de la suprafata lui vor patrunde in interior cu mare usurinta. In acest caz te expui imediat la riscul de a contacta bacterii si virusuri periculoase pentru sanatatea ta.

CITESTE SI: SCAPA DE TOXINE SI DURERI CU ACEST TRATAMENT INEDIT

CITESTE SI: TALPA-GASTEI, PLANTA CARE VINDECA DEMENTA

Pentru simpla indepartare a pesticidelor si a substantelor toxice de la suprafata unei legume, tot ce trebuie sa faci este sa o stropesti cu urmatoarea solutie. Amesteca un sfert de cana de otet cu 2 linguri de suc de lamaie intr-un recipient cu pulverizator. Stropeste bine leguma si las-o timp de 10 minute pe o farfurie, sau un tocator. Clateste-o apai cu apa din abundenta.

Pentru indepartarea bacteriilor de pe fructele cu coaja tare trebuie sa apelezi la bicarbonatul de sodiu. Acesta indeparteaza toti microbii intr-un timp record si lasa suprafata fructului mult mai curata. Amesteca doua linguri de bicarbonat cu o cana de apa, toarna amestecul intr-o sticla cu pulverizator si lasa-l timp de 10 minute sa se limpezeasca. Stropeste apoi fructul foarte bine, dupa care clateste-l cu apa curata din abdundenta.

Incearca aceste doua metode prin care indepartezi usor pesticidele si bacteriile si vei manca mult mai sanatos de acum incolo! Protejeaza-ti organismul si sanatatea urmand pasii de mai sus.

sursa foto: shutterstock

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top