Connect with us

Revistateo.ro

Cea mai simpla reteta de oua africane in sos de rosii (Shakshuka). Iata ce ingrediente iti trebuie si care este modul de preparare!

Mancaruri

Reteta de oua africane in sos de rosii (Shakshuka)

Este vorba despre Shakshuka sau oua africane in sos de rosii. Aceasta este o reteta cu origini nord-africane, care intre timp a ajuns un fel foarte popular de mancare in Israel, datorita evreilor maghrebieni si a celor din Tunisia, care s-au mutat in Israel in anii `50.

Este o reteta destul de simpla, care nu necesita ingrediente costisitoare si nici un mod de preparare foarte complicat. Iata cum sa prepari cele mai bune oua africane!

Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline, o ceapa rosie, 1 ardei gras, 1 conserva de rosii cuburi, 1 lingurita de chimen, 1 lingurita de boia de ardei iute, 4-5 oua, 1 legatura de patrunjel, 1 ceasca de cubulete de branza feta, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Pune uleiul intr-o tigaie si las-o la foc mediu, pana cand acesta s-a incins. Apoi, adauga ceapa taiata in felii subtiri sau cubulete si ardeiul gras taiat felii si lasa-le la calit circa 15-20 de minute. Dupa aceea, pune boiaua de ardei iute si chimenul si amesteca.

Citeste si: Omleta lui Chef Antonio Passarelli

Citeste si: Reteta ingenioasa de OCHIURI ROMANESTI din 1900. N-ai sa crezi cum se preparau!

Dupa ce ai facut si acest pas, a venit momentul sa torni rosiile in tigaie, alaturi de sare si piper, si sa lasi tigaia la foc mic in jur de 10 minute. Dupa ce vezi ca sosul de rosii a devenit mai gros, adauga cubuletele de branza. Deasupra acestui amestec, vei pune ouale. Sparge-le cu grija, ca si cum ai pregati oua-ochiuri si mai lasa tigaia pe foc circa 10 minute, pana cand observi ca ouale s-au facut. Asezoneaza aceste oua africane cu patrunjel si serveste mancarea calda.

Pofta buna! 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Mancaruri

To Top