Connect with us

Revistateo.ro

Esti nervos? Calmeaza-te in 2 minute cu metoda japoneza!

Stiri

Esti nervos? Calmeaza-te in 2 minute cu metoda japoneza!

Cand te simti foarte nervos, agitat sau stresat te poti calma rapid daca apelezi la metoda japoneza. Stresul face parte din vietile noastre si nu il putem indeparta foarte usor. Uneori problemele ne coplesesc si nu reusim sa le facem fata., insa exista o metoda prin care te poti calma foarte usor atunci cand esti foarte tensionat.

Metoda japoneza consta in presiunea aplicata asupra unui anumit deget, timp de 1-2 minute. Fiecare dintre degetele de la o mana controleaza diferiti centri nervosi. Degetul mare controleaza senzatia de greata, degetul aratator este responsabil pentru sentimentul de frica, mijlociul este asociat cu indignarea, degetul inelar cu tristetea si degetul cel mic este responsabil pentru sentimentul de anxietate.

CITESTE SI: SCIATICA – CUM SCAPI DE DURERE CU AJUTORUL GHIMBIRULUI

CITESTE SI: AI DURERI ABDOMINALE? UITE CE INSEAMNA!

Apasa fiecare deget de la baza spre varf, timp de 1-2 minute. Presiunea nu trebuie sa fie foarte mare. Aceasta tehnica va relaxa intregul corp in doar cateva minute si va elibera stresul rapid. Respira profund in timp ce faci asta si stai intr-o pozitie confortabila. Studii recente arata ca atunci cand inspiri adanc nivelul hormonilor de stres se reduce considerabil.

Poti apoi sa savurezi un ceai negru, extrem de eficient pentru calmarea nervilor si reducerea nivelului de cortizol din organism. Si aromaterapia te poate ajuta foarte mult sa te relaxezi si sa te calmezi in momentele critice. Foloseste uleiuri esentiale precum uleiul de levantica, uleiul de musetel sau uleiul de iasomie. Acestea au proprietati calmante si revigorante si te vor pune intr-o dispozitie excelenta in scurt timp. Adauga cateva picaturi in apa pentru baie sau foloseste-le intr-un dispozitiv special pentru aromaterapie.

sursa foto: shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top