Connect with us

Revistateo.ro

Cafeaua de la automat, pericol public pentru sanatate

Stiri

Ingrozitor! Cafeaua de la automat, PERICOL PUBLIC pentru sanatate

Bautul cafelei de la automat, un obicei zilnic atat de comun si aparent sigur, ascunde un mare pericol pentru sanatatea celor care nu au timp sa isi prepare o cafea normala. Adevarul a iesit recent la suprafata, astfel incat producatorii au fost nevoiti sa ofere mai multe detalii despre compozitia asa-zisei cafele care curge in pahare dupa ce introducem banii.

Astfel, informatiile oficiale au pus in garda specialistii in sanatate publica. Cafeaua de la automate este foarte nociva pentru organismul oamenilor din cauza faptului ca are in compozitie foarte multe chimicale. Pentru ca toate aceste substante de sinteza sa fie asborbite de corp, este nevoie de un efort considerabil, care presupune si mult timp. Cele mai afectate dupa toate aceste trasee sunt ficatul si rinichii.

Odata cu afectarea acestor organe interne foarte importante urmeaza un alt efect: ne este dereglata si imunitatea, astfel ca multi dintre noi nu pricepem de ce racim vara… Atentie, asadar, la ce curge din tonomatele de cafea, pentru ca poate fi si mai rau decat ceea ce este expus in lista de jos. Spre exemplu, cafeaua cu lapte (n.r. – caffe latte) contine apa, zahar, pudra de lapte (n.r. – lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoza), cafea solubila (n.r. – 3,3%) si urme de soia.

Citeste si: Cum sa faci o cafea cu adevarat buna

La fel se intampla si in cazul altor tipuri de cafea cum ar fi espresso machiatto. Se poate insa si mai rau de atat, asa cum se intampla la capuccino, unde apare chiar si un agent de ingrosare (n.r. – carboximetilceluloza). Toate aceste substante au un rol negativ asupra organismului, intrucat se absorb de cinci ori mai greu decat cafeaua normala.

Si cum sunt servite in pahare mici, foarte multi consuma cel putin doua pahare pe zi de la aceste automate. Aceasta cifra ascunde insa o statistica foarte ingrijoratoare pentru sanatatea noastra. Specialistii au realizat studii aprofundate si au ajuns la concluzia ca doua cafele zilnice de la automat depasesc cantitatea maxima de cofeina acceptabila pentru un adult. Mai grav este ca persoanele care depasesc doua pahare pe zi, se expun riscului de formare a pietrelor la rinichi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top