Connect with us

Revistateo.ro

Celebrul futurolog si scriitor american Alvin Toffler a murit la varsta de 87 de ani. El este cel care a facut o serie de previziuni care s-au adeverit.

Stiri

A murit Alvin Toffler, scriitorul cu cele mai multe previziuni adeverite

Alvin Toffler a murit la varsta de 87 de ani, la locuinta sa din Los Angeles, cauza decesului nefiind anuntata presei de catre Toffler Associates, firma sa de consultanta.

Cea mai celebra carte a sa este „Socul viitorului”, publicata in anul 1970, in care Alvin Toffler a prezis unele dintre cele mai importante schimbari sociale la scara planetara.

Cartea „Socul Viitorului” s-a vandut in 15 milioane de exemplare, iar personalitati precum Mihail Gorbaciov si fostul secretar al Partidului Comunist Chinez Zhao Ziayng s-au declarat inspirati de aceste scrieri.

„Multe dintre aceste previziuni au fost confirmate si teza centrala a lucrarilor sale, faptul ca o noua economie bazata pe stiinta ar inlocui era industriala, s-a dovedit exacta”, a scris cabinetul de consultanta, in necrolog.

Citeste si: PROFETII 2016. Futurologul Michael McClellan: „Regina Elisabeta va muri anul acesta in somn!”

Alvin Toffler a prezis ca China se va afirma ca o putere economica importanta si se va alia cu Brazilia si India pentru a influenta ratele de schimb (n.r – aceste tari sunt membre ale uniunii B.R.I.C.S).  Totodata, el a mai spus ca musulmanii vor emigra intr-un numar cat mai mare catre tarile din Occident, ca Internetul de mare viteza va deveni o regula si ca femeile vor incepe sa ocupe functii importante de conducere.

Conform lui Alvin Toffler, fenomenul de imbatranire a populatiei va duce la cresterea de patru ori pe plan mondial a cheltuielilor totale cu pensiile si cu ingrijirile acordate persoanelor in varsta, iar schimbarile climatice vor produce conflicte importante.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top