Connect with us

Revistateo.ro

A murit Michael Cimino, regizorul care a pus pe pelicula razboiul din Vietnam

Stiri

A murit Michael Cimino, regizorul care a pus pe pelicula razboiul din Vietnam

A murit Michael Cimino, unul din cei mai apreciati regizori din lume, anunta cotidianul New York Times. Moartea regizorului care a pus pe marile ecrane razboiul din Vietnam a fost anuntata de directorul festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux in aceasta dimineata.

Trupul neinsufletit al regizorului a fost gasit la domiciliul sau din Los Angeles, dupa ce cativa prieteni au incercat sa ia legatura cu el, iar acesta nu le raspundea. Regizorul avea 77 de ani si a fost cunoscuta pentru pelicula sa, „The Deer Hunter”, o capodopera cinematografica de trei ore care vorbeste despre razboiul din Vietnam si pentru care Cimino a luat 5 premii Oscar in anul 1979, printre care cel mai bun film si cel mai bun regizor. Pana la aceasta ora, nu se cunoaste cauza mortii regizorului.

Michael Cimino s-a nascut la New York in anul 1939 si a crescut intr-o familie de artisti. Tatal regretatului regizor era editor de muzica si mama lui creatoare de moda si stilista.

A murit Elie Wiesel

A murit Caroline Aherne, cunoscuta comediana britanica

Cimino s-a remarcat nu doar prin filmele pe care le-a regizat, ci si prin operele de arta mai putin cunoscute precum picturi si reclame de televiziune care au nascut controverse. Acesta a obtinut licenta si master in pictura la universitatile din Yale in 1961 si New Haven in 1963. In anul 1971 s-a mutat in Los Angeles unde a inceput sa scrie scenarii de film, pintre care „Silent Running”, „Inspector Harry” si „Thunderbolt and Lightfoot”.

In filmele sale i-a avut in distributie pe celebrii Jeff Bridges si Clint Eastwood. Dupa premiile Oscar pentru filmul despre razboiul din Vietnam, Cimino a intrat intr-un con de umbra, insa a revenit in anul 1985 cu filmul „The year of the Dragon”. Michael Cimino a luat si un premiu in literatura pentru cartea „Big Jane”, in care face portretul femeii americane a anilor 50.

Acesta a fost laureat cu Premiul pentru Literatura al Festivalului de film american de la Deauviile. In 2001, a primit din partea autoritatile franceze Medalia de cavaler al Ordinului artelor si literelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top