Connect with us

Revistateo.ro

Ai pierderi de memorie? Uite ce inseamna asta

Stiri

Ai pierderi de memorie? Uite ce inseamna asta

Foarte multe persoane se confrunta cu pierderi de memorie, mai mult sau mai putin grave. Fie ca nu iti amintesti unde ai pus cheile acum 5 minute, sau nu iti amintesti detaliile unui eveniment important din trecut, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii.

Specialiastii in domeniu sunt de parere ca pierderile de memorie ar trebui sa te ingrijoreze, fie ca sunt usoare, fie ca se agraveaza pe zi ce trece. Daca nu sunt tratate la timp, pierderile usoare de memorie se pot transforma in probleme mai grave.

Exista numeroase cauze care duc la acest tip de probleme. Printre cele mai frecvente se numara: stresul, consumul ridicat de bauturi alcoolice, fumatul, depresia, lipsa de odihna, nivelurile scazute de vitamina B1 si vitamina B12 sau afectiuni mai grave precum SIDA. In general pierderile de memorie usoare se datoreaza unui stil de viata haotic, insa acestea pot lua amploare odata cu trecerea timpului.

CITESTE SI: 8 SEMNE PERICULOASE ALE TENSIUNII ARTERIALE CARE SUNT IGNORATE

CITESTE SI: SEMNELE CANCERULUI SUNT CLARE SI POT FI CITITE LA TIMP

Este foarte important sa le previi si poti face asta urmand cativa pasi foarte simpli: renunta la fumat si baut, tine nivelul colesterolului sub control, mentine-ti creierul activ citind, facand anumite exercitii specifice sau jucand jocuri inteligente. Se pare ca cititul si anumite jocuri care iti solicita atentia si concentrarea te ajuta foarte mult sa elimini treptat aceste pierderi de memorie si sa ai o minte mult mai agera si mai activa.

Odata cu inaintarea in varsta intervine uitarea, iar aceasta este o parte normala a procesului de imbatranire. Nu trebuie sa ne ingrijoram cand nu este cazul. Problema intervine atunci cand pierderile de memorie sunt frecvente si nu apar la o varsta inaintata, ci din contra. Daca uiti tot mai des unde lasi lucruri, la ce intalniri trebuie sa ajungi sau unde ai parcat masina, ar fi bine sa mergi la medicul specialist si sa discuti cu el despre aceasta problema.

sursa foto: 123rf.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top