Sanatate
Boli generate de aerul conditionat
Stiai ca exista nenumarate boli generate de aerul conditionat? Aparatul care ne face atata bine vara vine cu pericolele sale. Iata cateva recomandari si lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a porni aerul conditionat.
Cand afara sunt peste 35 de grade si caldura patrunde si in casa ta, mai ales daca nu exista pomi in zona si fatada apartamentului sau a casei tale este expusa in permanenta soarelui, aerul conditionat este mana cereasca. Da, insa trebuie sa iei in calcul si faptul ca expunandu-ti corpul prea mult la acest aparat minune te poti imbolnavi. De la o simpla durere de cap, mai ales daca iti bate in fata, pana la dureri de dinti sau ingrasare, exista multe boli care apar odata cu aerul conditionat.
PERICOLELE EXPUNERII INDELUNGATE LA AERUL CONDITIONAT. BOLI GENERATE DE AERUL CONDITIONAT:
1. Cea mai comuna afectiune este infectarea amigdalelor si a urechilor (otita, rinita). Aceste afectiuni sunt cauzate de curentii reci pe care ii emite aparatul si de trecerea de la cald la rece. In aparat exista o serie de microorganisme care, odata la declansarea aerului rece, patrund in urechile tale si pot cauza puroi sau intra in cavitatea bucala unde se produc diferite infectii. Durerile de dinti sunt cele mai frecvente in randul persoanelor care lasa aerul conditionat sa functioneze pe timp de noapte, de pilda.
2. Conjunctivita. Si ochii tai au de suferit daca dormi noaptea cu aparatul deschis. Te poti alege cu migrene severe si chiar cu raceala. Daca iti simti ochii iritati si sunt umflati in mod neobisnuit (niste cearcane care arata ca niste pungi de puroi) du-te imediat la medic si inceteaza sa mai folosesti o secunda aerul conditionat.
Cum sa te racoresti fara aer conditionat pe timpul noptii. Aplica metoda egipteana
4 trucuri pentru a dormi liniştit în nopţile caniculare
3. Aerul conditionat produce si dezvolta agenti patogeni cu capacitate de contaminare pentru oameni. Acesta genereaza diverse afectiuni ale aparatului respirator. Te poti pricopsi cu bronsita, diferite viroze sau chiar pneumonie. Odata inhalate microorganismele fluturate in toata camera de aerul rece, poti face rinita alergica sau poti avea astm. De altfel, persoanelor astmatice li se interzice cu desavarsire folosirea aparatului de aer conditionat.
4. Te poti trezi cu fata paralizata din cauza aerului conditionat. Una dintre cauzele paraliziei faciale Bell (periferica, la nivelul unei semifete) este expunerea prea mare la aerul rece generat de aparat. Se poate induce si fibromialgia (durere musculara sensibila si dureri la nivelul tesutului moale).
5. In orificiile aparatului pot trai linistite ciupercile Candida. Sindromul Raynaud (maini si picioare reci) este asociat si de folosirea aerului conditionat. In plus, aerul conditionat afecteaza si tenul instaland sindromul de ochi uscat. De asemenea, expunerea la aerul conditionat produce o pofta mai mare de a manca, sustin specialistii.