Connect with us

Revistateo.ro

Vremea va fi caniculara in urmatoareale trei zile, anunta Administratia Nationala de Metereologie. Vezi zonele vizate de atentionarea meteo.

Stiri

Vremea: Canicula loveste Romania! Temperaturi de 38 de grade la umbra!

Potrivit atentionarii meteorologilor zilele de 12, 13 si 14 iulie 2016 vor sta sub semnul caniculei. Vremea se va schimba, insa, in a doua parte a zilei de joi, iar temperaturile vor scadea semnificativ.

„In intervalul mentionat, vremea calduroasa va persista in toata tara. In primele doua zile va fi canicula in vest si sud-vest unde vor fi valori maxime de 35…37 de grade. Joi, 14 iulie, canicula va cuprinde si regiunile sudice si centrale, iar in Lunca Dunarii se vor inregistra temperaturi in jurul a 38 de grade. Disconfortul termic se va accentua, astfel ca indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati pe areale din ce in ce mai extinse”, se arata in informarea ANM.

Citeste si: 6 lucruri pe care trebuie sa le ai la tine cand esti nevoita sa iesi pe canicula

„Din a doua parte a zilei de joi, 14 iulie, gradul de instabilitate atmosferica va fi in accentuare treptata, iar valorile termice vor scadea semnificativ in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul teritoriului unde, local, canicula va persista si in data de 15 iulie”, mai anunta meteorologii.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie mai anunta ca va actualiza prezentul mesaj.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top